ILYET MÉG NEM LÁTTUNK

2017.10.03. 11:43

Zagyva-parti party: egy fél ország imádja a rappelő nyugdíjasokat (videó)

Az újszászi otthonban töltött éveikről és betegségeikről éneklő csapat produkciója valósággal letarolta az internetet, csak a legnagyobb videómegosztón több ezres megtekintést szedett össze pár óra leforgása alatt. Itt az utóbbi hónapok legerősebb videoklipje.

Főként mozgáskorlátozottak, demens idősek és fogyatékkal élők rappelnek azon a videoklipen, amely Zagyvaparti party címmel került fel a Youtube-ra, még hétfőn. Nem túlzunk: az anyag az utóbbi idők egyik legerősebb (magyar) produkciója, amely összességében a videón szereplők otthonban töltött mindennapjait, betegségeit, az azzal járó nehézségeket mutatja be.

A kivitelezés csillagos ötös: a rappelő nagyik és nagypapák kapucnival és napszemüveggel a fejükön, szinte hiphop sztárokat alázóan ontják a rímeket, amelyek különlegességét a szerzők könnyed humorral fűszerezett, néhol viszont fájóan őszinte életfilozófiája adja.

– Azért, mert eggyel több a lábad, még nem vagyok több tenálad! – hangzik el a néhány perces klipben, amelyet mostanra több mint 4 ezren láttak a Youtube-on.

A hozzászólások tükrében abszolút sikerre ítélt projektről van szó: akadt, aki szerint még a szerződéssel bíró zenészeket is simán lekörözi a produkció, másvalaki pedig további költemények készítésére biztatta a szimpatikus csapatot.

A klip rendezője, producere és szövegírója egyaránt az intézménybeli mentálhigiénés csoportot vezető Kerepesiné Bajor Zsuzsanna volt. A szakember érdeklődésünkre elmondta: a produkció egy megyei vetélkedőre készült, s az ottani tapasztalatok, visszajelzések után döntöttek úgy, hogy nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatják azt.

A dalról egyébként azt is megtudtuk, hogy készítőik mint egy üzenetet fogalmazták meg a társadalom felé, amelynek fontos célja van a figyelemfelhívás terén is.

Kerepesiné Bajor Zsuzsanna csoportvezető hozzátette, a klip elkészítésében Nyitrainé Kiss Katalin, az intézmény vezetője segítette és támogatta őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában