KISÚJSZÁLLÁS

2018.11.30. 17:45

Ötven tehetséges hegedűstanonc lépett fel egyszerre

A hegedűoktatás egyik különleges lehetősége a Suzuki-módszer, melynek speciális jellemzője, hogy a gyermekeket óvodáskorban, csoportosan kezdik el tanítani.

Daróczi Erzsébet

A kisúji diákok orosháziakkal és árokszállásiakkal léptek fel 

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az oktatás a szülők bevonásával történik, melynek fontos elemei a hallás utáni tanulás, az állandó ismétlés és a zenehallgatás. Ezen módszer szerint tanítanak a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában.

A napokban hangversenyen mutatkoztak be a Vigadóban szüleik előtt a fenti módszerrel tanulók. A megjelenteket Széplaki Edit intézményvezető köszöntötte, akitől megtudtuk, hogy a házigazdák mellett az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei léptek fel.

A kisújszállási közönség egy éve már láthatta a Vigadó színpadán a Suzuki-módszer lelkes követőit – az orosházi és a kisújszállási gyerekek produkcióját –, akiket Horváthné Galambos Olga kisújszállási pedagógus kért fel egy közös koncertre. Most ez a kis csapat egészült ki a jászárokszállási suzukisokkal, így egyszerre ötven hegedű hangját hallhatták a pódiumon résztvevők.

A hangverseny első felében a zenei pályára készülő kisújszállási növendékek mutatták be tudásukat: Budainé Sáfár Rebeka, aki jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának utolsó éves hallgatója.

A kisúji diákok orosháziakkal és árokszállásiakkal léptek fel
Fotó: Daróczi Erzsébet

Szél Bence kürtön játszott, felkészítő tanára Szálkai János, Juhász Luca hegedűn, felkészítő tanára Horváthné Galambos Olga, Ökrös Nóra és Nagy Zita oboán, felkészítő tanáruk Újváriné Oros Róza volt, zongorán közreműködött Orosz Balázs zongoratanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!