UHC

2019.07.07. 22:00

90-es évekbeli rockot játszik a szolnoki zenekar

Aki egy kicsit is jártas Szolnok zenei életében, akkor az az UHC zenekar nevével már biztosan találkozott. Legutóbb például a Szolnoki Dal Fesztiválon. A csapat basszusgitárosával, Murányi Zolival beszélgettünk.

házsé/szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

— Nem mondhatni, hogy fiatal zenekar vagytok...

— Nem igazán, hiszen az első felállás még 1994-ben alakult — kezdte Zoli. — Bár ez a formáció sosem koncertezett, úgyhogy sokkal inkább '95-től számítjuk a kezdeteket. Ekkor csatlakoztam én is a zenekarhoz. Rendszeresen felléptünk, még az Új Néplapban is írtak rólunk — teszi hozzá Zoli nevetve.

És tényleg, ezeket a cikkeket '95-ös és '98-as Új Néplapokban találtuk:

— A kétezres évek elején egy hosszabb szünetet tartottunk, viszont ötödik éve már, hogy újrakezdtük.

Zoli elmondta, hogy csak saját maguk szórakoztatására fogták meg újra a hangszereket. Jól mentek a próbák, szerették, új dalok is születtek, híre ment, hogy ismét zenélnek, és akkor már koncertezni is hívták őket.

— A csapat több átalakuláson is átment az évek alatt, jelenleg négy fős a zenekar — folytatta. — A legfrissebb tagunk Csaba, ő tavaly foglalta el az énekesi posztot. A mostani felállás egy jó kis társaság. Szeretünk próbálni, várjuk, hogy zenélhessünk, és bízunk benne, a koncerteken is látszik, hogy jól érezzük magunkat a színpadon.

Fotó: Gulyás Martin – miciphoto.com

Elárulta, hogy mivel mindannyian 40+-osok, már ragaszkodnak bizonyos dolgokhoz. A heti egy próba és a havi egy koncert az esetek nagyon nagy százalékában megvan.

— Szerencsére ebben az évben még egy koncert után sem kellett mennünk, és így is minden hónapban játszottunk valahol – tette hozzá.

Fotó: Fekete Bence

— Most, hogy újra teljes a banda, mik a tervek?

— Nyáron szabadtéri rendezvényeken, kisebb fesztiválon zenélünk, de készül az új lemez és szeretnénk egy videóklipet is forgatni. A 2016-ban megjelent demo dalait újrarögzítjük majd az új énekessel, és úgy tervezzük, hogy összesen 8-10 szám lesz majd a lemezen. De ez nincs kőbe vésve... ahogy a lemez és a klip elkészültének időpontja sem.

Zoli elárulta, ahogy a döntések is közösek a bandában, úgy a dalok végleges változata is mindannyiuk műve. Ő írja a szövegeket, a témákat Robi, a gitáros viszi, viszont a végeredmény teljesen közös.

Mindenki azt teszi hozzá, amiben a legjobb.

Ennyi év koncertezéssel a hátuk mögött adta magát a kérdés: kivel volt a legemlékezetesebb egy színpadon állni?

— Tavaly játszottunk Rudán Joe előtt, az nagyon nagy élmény volt — kezdte a felsorolást Zoli. — Az ABCD-vel közös este szintén jó emlék, de a legnagyobb dolog mégis az az idei koncert volt, amikor a Sex Action előzenekaraként léptünk fel. Anno a megalakulásuk után az összes szolnoki koncertjükön ott voltam. És most egy jegyen látni az UHC és a Sex Action nevét... az azért egy nagyon nagy büszkeség.

A dirty rockot játszó zenekar többségében saját dalokat játszik, ám nem riadnak vissza a feldolgozásoktól sem. Egy igazi szerelemből zenélő banda, akiknek ahogy megfogalmazták, az a céljuk, hogy ne haljon ki a 90-es évekre jellemző rockzene.

A zenekar jelenlegi felállása:

Csizmadia Csaba – ének

Simon Róbert – gitár

Péter Gábor – dobok

Murányi Zoltán – basszusgitár

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!