Szolnok

2019.12.31. 14:00

A Duna Televízión látható szilveszterkor a Szigligeti műsora

Hagyományaihoz híven az év utolsó napján ismét zenés gálaesttel várja közönségét a szolnoki Szigligeti Színház.

Molnár-Révész Erika

Szolnok, 2012. október 18. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Balázs Péter színmûvész, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója a színház egyik alkalmazottjával beszélget 2012. október 18-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Ujvári Sándor

– Az opera, az operett, a kabaré és a kuplé műfajából a legnépszerűbbeket próbáltuk összeválogatni, és természetesen újdonságot, meglepetést is tartogat a mai este az Aba-Novák Agóra nagytermében. Az újévi jókívánságok és a köszöntő után saját, valamint vendégművészeink, dolgozóink és a Szolnoki Szimfonikusok segítségével olyan sodró lendületű, nagyszabású gálaestet próbáltunk a színpadra állítani, amely találkozik a közönség igényeivel – válaszolta megkeresésünkre Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója.

Aki már nem tudott jegyet venni az idei műsorra, az sem marad le a szórakoztató szilveszteri gáláról. A szolnoki társulat ugyanis december közepén utazott Kolozsvárra, ahol felvették a Kolozsvári Magyar Operával közös produkciójukat, melyet szilveszterkor vetít le a köztelevízió.

– A közös műsor a nemzeti hovatartozásunk jegyében zajlott, és hatalmas sikere volt az ottani közönség előtt. Egy hatalmas, nyolcszázötven férőhelyes operaházban léptünk fel, ahol egy nagyon emelkedett hangulatú este kerekedett. A mi színházunk nyolcvanöt emberrel ment ki, színészekkel, technikai személyzettel. Nagyszabású feladat volt ez a színházunknak, hiszen tulajdonképpen most utaztunk először ekkora létszámmal – mondta a közös produkcióról az igazgató.

A Duna Televízió ma este tíz órától tűzi képernyőjére a „Szép város Kolozsvár” című zenés gálát a Kolozsvári Magyar Opera, a Szolnoki Szigligeti Színház, valamint a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!