közönségtalálkozó

2020.02.19. 19:00

A forgatás kulisszatitkairól is meséltek a film alkotói Szolnokon

Már elővételben elkeltek a jegyek, akkora volt az érdeklődés A feltaláló című magyar film közönségtalálkozóval egybekötött vetítésén, melyet a minap tartottak a TISZApART Moziban.

Molnár-Révész Erika

A szolnoki TISZApART Moziban rendezték meg a közönségtalálkozót

Forrás: Beküldött fotó

A filmvetítést követő beszélgetésen jelen voltak a film főszereplői, Huszárik Kata és Gáspár Tibor, valamint ifj. dr. Béres József feleségével, Béres Klárával. A résztvevők dr. Béres József, Széchenyi-díjas kutatóról, a Béres Csepp felfedezőjének munkásságáról és életéről meséltek, illetve a film készítésével kapcsolatos kulisszatitkokat is elárultak.

Gyöngyössy Bence életrajzi drámája dinamikus képsorokon keresztül mutatja be dr. Béres József drámai sorsát, a hatalommal vívott küzdelmét a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig. Az egész estés mozifilm forgatókönyvét Petényi Katalin, Gyöngyössy Bence és Kabay Barna – Balázs Béla-díjas alkotók –, valamint Fonyódi Tibor és Czető Bernát László írták. Az operatőr a szintén Balázs Béla-díjas Csukás Sándor volt.

A szolnoki TISZApART Moziban rendezték meg a közönségtalálkozót
Fotó: Beküldött fotó

A film főszereplőjéhez Szolnok is ezer szállal kötődik, a rendszerváltás után alapított Béres Gyógyszergyár ugyanis 1995-ben vásárolta meg itteni gyártóüzemét. A város a 2006-ban elhunyt id. dr. Béres József iránti tiszteletből 2009-ben a Tiszaparti sétány egyik szakaszát a tudósról nevezte el. 2012 márciusában, a neves kutató névnapján, a Béres Csepp születésének 40. évfordulója alkalmából a belvárosi rózsakertben felavatták a csepp alakú, gyógyvizet adó kúttal is rendelkező Béres-szoborcsoportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!