Fontos háttérmunkákat végeznek a ceglédi múzeum munkatársai

Továbbra is zárva tart a városi Kossuth Múzeum. A intézményben azonban ezekben a napokban sem szünetelnek a háttérmunkák.

Hartai Gergely

Reznák Erzsébet és kollégái a gyűjtemény kezelésén dolgoznak

Fotó: Hartai Gergely

– Vendégeket nem fogadunk, rendezvényeink nincsenek, ám ettől függetlenül dolgozunk tovább. Van, aki otthonról teszi ezt, például a néprajzos kollégánk. Ugyanakkor számos olyan tevékenység akad, amelyet csak idebenn lehet elvégezni. Egy múzeumban a közönség által nem látott munkálatok is nagyon fontosak – tájékoztatott az aktuális feladatokról a múzeum igazgatónője. Reznák Erzsébet elmondta, munkatársával együtt a történeti gyűjteményt fotózzák végig, emellett folyik a digitalizálás elkészítése, a szkennelés is.

Megtudtuk, a kiállítóhely számára nagy jelentőséggel bír az egykori ceglédi fogolytábor kutatása.

– Ezzel kapcsolatban jelenleg is folynak tárgyalások, projektek, amelyekben mi is benne vagyunk. Múlt héten például a Hadtörténeti Múzeum munkatársai látogattak el hozzánk, akikkel tömegsírokat kerestünk fel – összegzett Reznák Erzsébet.

Reznák Erzsébet és kollégái a gyűjtemény kezelésén dolgoznak
Fotó: Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!