Thürmer-Balogh Lejla

2020.06.21. 19:00

A szolnoki lány élete az írás körül forog

Thürmer-Balogh Lejla csak néhány éve érzett rá az írás ízére, és ez olyannyira nem változott azóta sem, hogy már a második könyvét is megírta.

házsé/szoljon.hu

Forrás: Beküldött fotó

– 2016 szeptembere óta foglalkozom fixen az írással. Ekkor kezdtem gyakornokként egy hazai divatmagazinnál, és itt éreztem először, hogy nagyon tetszik nekem ez az „írás dolog” – kezdte történetét Lejla.

– Amikor az említett laphoz jelentkeztem, nem a cikkszerzői feladatok iránti érdeklődés miatt tettem, hanem a divat szeretete miatt. Közben rájöttem, hogy jobban élvezem kifejezni a gondolataim írásban, mint azt valaha gondoltam volna. Ezért elindítottam egy saját blogot, ahol nem volt megszabva miről írhatok és miről nem. Ettől pedig életemben először igazán szabadnak éreztem magam.

Elárulta, ebben az időszakban még csak bontogatta a szárnyait, feszegette a határait és ki akarta deríteni, mire is képes.

– Az egyetemi tanulmányaim alatt minden létező gyakornoki pozíciót megpályáztam, a visszautasítások azonban nem eltántorítottak, hanem arra ösztönöztek, hogy ne adjam fel, hogy tartsak ki, mert ez az én utam. Ennek kell lennie. Végül a divatlapot elengedtem, mert a sok befektetett munka nem térült meg, az írás viszont nagyon hiányzott.

Mint mesélte, a bátyja folyton mondogatta, hogy írnia kellene egy könyvet.

– Eleinte nem hittem magamban, aztán mégiscsak nekiálltam egy sztorinak. De végül félbehagytam, mert elégedetlen voltam. Hónapokkal később újra próbálkoztam, már teljesen más témában. Ezután pedig csak jöttek a szavak, kerekedtek a mondatok, egyre több lap telt meg és én egyre nagyobb szenvedéllyel csináltam.

Fotó: Beküldött fotó

– A történet a „Melletted – A múlt labirintusa” címet kapta, a borítón pedig a húgom szerepel. Igen, romantikus regény, vélhetően azért, mert én személy szerint odavagyok az ilyen történetekért… Nem szeretnék sokat elárulni róla, röviden annyit, hogy egy fiatal lányról szól, a sebek begyógyításáról, a szeretet fontosságáról, a családi kötelékről és az első nagy szerelemről.

Lejla azt is hozzátette, már a második része is elkészült, de az még nagyon messze van attól, hogy a kezében tarthassa.

– Egyelőre anyukámék olvassák, aztán jöhet az utómunka, amire sokkal nagyobb figyelmet fordítok majd, mint az első rész első kiadásánál. A borító már megvan a fejemben, remélem, sikerül úgy kivitelezni, ahogyan azt megálmodtam!

Jövőbeli terveiről annyit elárult, hogy már hónapok óta körvonalazódik a fejében egy újabb történet.

– Az életem teljes mértékben az írás körül forog, és jelenleg szeretném, ha ez még nagyon sokáig így is maradna. A könyv írása mellett vezető szerkesztő vagyok egy országosan ismert lapnál, és szerkesztem a saját blogközpontú online magazinom. Boldog vagyok, hogy a munkám a szenvedélyem, és azzal foglalkozhatok, amit igazán szeretek – tette hozzá büszkén a fiatal lány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!