Galériával

2020.08.17. 16:30

Érzelmei lenyomatát festi vászonra a jászberényi amatőr festő

Az érzelmek teremtő ereje címmel nyílt meg szombaton Balogh János önálló képzőművészeti kiállítása a Főnix Fészekben, Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az Új generáció programsorozat keretében megvalósult rendezvényen Kazsimér Nóra, újságíró köszöntötte a résztvevőket és bemutatta az amatőr alkotót. Balogh János pszichológusként dolgozik Budapesten, ám sok szállal kötődik Jászberényhez és a Jászsághoz. Szabadidejében örömmel hódol különböző művészeti ágaknak. Húsz éve meghatározó szerepet tölt be életében a néptánc.

Iskolás éveiben Velkeiné Pócz Ilona művésztanár és Nagyné Koncz Éva festőművész inspirálására kezdett el festeni. Balogh János általában valamilyen érzelem következményeként ragad ecsetet. Ez lehet valamilyen nehéz élethelyzet, amikor az alkotásba vonulva engedi el nyomasztó gondolatait, érzelmeit. De ihletet ad neki a pozitív életérzés is.

Az elmúlt évek festményeiből készült válogatást Nagyné Koncz Éva ajánlotta a közönség figyelmébe, aki ugyan személyesen nem tudott részt venni az eseményen, levélben méltatta tanítványát. A megnyitón közreműködött saját költeményével Galsi Olga slammer, a Lehel Vezér Gimnázium tanulója. Tukora Eszter és Tukora Nóra pedig népdalokkal színesítették a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!