szolnok / galériával

2021.05.15. 16:40

Országszerte egy időben nyitottak a közművelődési intézmények

Szombaton újranyithattak az ország kulturális és közművelődési intézményei. A közös „kapunyitogató” akció központi eseménye egy a magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balazs

Tizennégy magyarországi agóra részvételével, illetve az akcióhoz kapcsolódó közel ezer közművelődési intézménnyel a Nemzeti Művelődési Intézet országos közművelődési megnyitó eseménysorozatot hozott létre. A megnyitás alkalmából molinó kampánnyal és országos rollup-kiállítással készültek, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a megnyitó szombaton délelőtt tíz órakor kezdődött.

– Sajnos az elmúlt másfél év egy egészen más világhoz szoktatott minket – nyitotta szavaival a rendezvényt Molnár Lajos Milán, a szolnoki Aba-Novák Agóra ügyvezető igazgatója.

– Azt gondolom, az online térbe kényszerült munka nagyon előnyünkre vált és ezáltal hasznos tudással gazdagodtunk. A közművelődés nem csak arról szól, hogy mi részesülhetünk benne, hanem arról is, hogy mindezt közösen hozzuk létre. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet, valamint ez a tizennégy agóra ebben az online térbe kényszerített létezésben is segítségünkre volt. Találkozások nélkül és az egymás érzékelése nélkül nem tudunk létezni, és ehhez a kultúra és a hagyományaink nagy segítségünkre vannak – mondta az igazgató.

Az eseményen részt vett Szolnok polgármestere is. Szalay Ferenc kihangsúlyozta, számára is különleges alkalomnak bizonyult ez a rég várt megnyitó.

– Furcsa, de mégis nagyon kellemes érzés, hogy újra egy megnyitó ünnepségen állunk – mondta Szalay Ferenc. – Ezt az országot bármilyen probléma is érte el, kultúrája és az itt élő emberek teljessége tartotta meg. Most ebben a helyzetben mindnyájan vágyunk a közösségre, valamint arra, hogy megoszthassunk egymással gondolatainkat és együtt vihessük előre ezt a gyönyörű várost – zárta szavait a polgármester.

A rendezvényt a szolnoki Szoldance Táncsport Egyesület Junior II-es korosztályú csoportja zárta, akik Samba, Cha-cha, Rumba és Jive stílusban is megmutatták tehetségüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!