XV. Alföldi Fazekas Triennálé

2021.07.07. 14:30

Kiállítás is nyílt a pályamunkákból Mezőtúron

A tárlat július 24-éig tekinthető meg a városi galériában.

Rimóczi Ágnes

A napokban rendezték meg a XV. Alföldi Fazekas Triennálé díjkiosztóját, és az alkotásokból kiállítás is nyílt a városi galériában. A rangos szakmai megméretésre ezúttal is rengeteg alkotótól érkezett be pályamunka, nemcsak a megyéből, hanem szerte az országból. Ugyanakkor a díjazottak között szép számmal szerepelnek jászkunságiak.

Első helyezett lett a mezőtúri Gonda István, míg a harmadiknak járó díjat a szintén mezőtúri Patkós Erika vehette át. Folk-Trend díjban a mezőtúri Bihary Kamilla részesült. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóságának díját a tiszafüredi Szűcs Imrének ítélték oda. Mezőtúr város díját a mezőtúri Biharyné Zoltán Emese kapta.

A Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. különdíját a tiszafüredi Nagyné Török Zsókának szavazták meg. Dr. Draskovits Dénes különdíjára a tiszafüredi Szűcs Andreát, a mezőtúri Balogh Ibolyát, Berta Istvánt és Hornyákné Sila Katalint tartották érdemesnek.

A tárlat július 24-éig tekinthető meg a városi galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!