alkotás

2021.11.04. 12:00

Bibliai motívumot megjelenítő kép lett a hónap műtárgya Jászberényben

November hónap műtárgyaként B. Jánosi Gyöngyi festőművésznő Júdás című alkotását mutatták be szerdán este a Szikra Galériában.

Illés Anita

Farkas Edit, a Hamza Múzeum igazgatója mutatta be a festményt

Fotó: Pesti József

A művésznő Jászberény kulturális életének egyik meghatározó szereplője. Életútjáról többek között megtudtuk, hogy a Tiszaföldváron született művész első diplomáját a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán szerezte, majd Egerben rajztanári, Debrecenben pedig népművelés-könyvtár szakot végzett. Részt vett a Képzőművészeti Főiskola továbbképző kurzusain is. Kezdetben népművelőként dolgozott, majd a SZIE Gyakorló Iskolájában szakvezetőként tanított. Közreműködött a Hamza Múzeum megalapításában, melynek nyugdíjba vonulásáig izgatója volt.

Munkásságát több pedagógiai díjjal elismerték, megkapta a Jászberény Kultúrájáért kitüntetést és Jász-Nagykun-Szolnok Megye Művészeti Díját is.

Farkas Edit, a Hamza Múzeum igazgatója mutatta be a festményt
Fotó: Pesti József

A Bibliai történetet, motívumot megjelenítő Júdás című olajfestményt Farkas Edit, a Hamza Múzeum igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe. Az estet a Palotásy János Zeneiskola növendékeinek műsora gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!