Frissítve / Galériával

2022.07.07. 20:11

Városnapi ünnepség nyitotta az idei Tiszafüredi Halasnapokat, díjakat is átadtak

A halasnapok megnyitójával egybekötve tartották Tiszafüreden a városnapi ünnepséget.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Frissítés 07.08.

A beszédeket követően a város életében meghatározó szerepet betöltö személyiségeket díjazták.

A Tiszafüred Város Díszpolgára címet id. dr. Beranek László Győző belgyógyász, reumatológus, fizioterápiás szakorvosnak és posztumusz dr. Szabó Ottó Vince főorvosnak ítélték oda. 

Tiszafüred Tiszteletbeli Polgára díjban részesült: prof. dr. Tóth Tibor, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója.

Tiszafüred Város Gazdaságáért díjat kapott a Nádas Kkt. és Bajor Imre, a Föld-Gép 2001 Kft. ügyvezetője. 

Tiszafüredért díjas lett Szabó Konrád Sándor és Szabóné Varkoly Zsuzsanna református lelkészek. 

Tiszafüred Város Kultúrájáért díjjal jutalmazták a Fekete László Zeneiskolát és Erőss Lászlónét, a Szőke Tisza Népzenei Együttes karnagyát. 

Tiszafüred Város Közösségéért díjat adományoztak a Segíts Velünk Tiszafüred Alapítványnak és a Tiszafüredi Városi Polgárőrségnek.

Tiszafüred Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatért díjjal ismerték el Sinka Ferencné ápolót, Novák Katalin nőgyógyászati asszisztenst, ifj. Balogh László mentőápolót, id. Gacsal Imre gyógymasszőrt, valamint posztumusz dr. Patvaros-Müller Istvánt, a ProLabor Kft. alapítóját. 

Tiszafüred Város Turizmusáért díjban részesült Hegedüs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

Tiszafüred Közbiztonságáért díjat kapott Csukorné Teróczki Ivett Anikó rendőr százados és Soltész Attila tűzoltó törzszászlós.

Tiszafüred Város Sportjáért díjjal jutalmazták Végh József testnevelés és földrajz szakos tanárt és Virág Tibor kajak-kenu edzőt. 

Polgármesteri Elismerő Emlékéremmel ismerték el Hegyi Ilona Ildikót, a Tiszafüredi Járási Hivatal Kormányablak Osztályának vezetőjét és Horváth Piroskát, a Tiszafüred Városi Polgármesteri Hivatal hatósági csoportvezetőjét.

Polgármesteri Elismerő Címet vehetett át: Komlósi Beáta Tímea, a Tiszafüredi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője. Kovács Ferencné, a Tiszafüredi Városi Bölcsőde dolgozója. Lakatosné Kovács Ágnes, a Bán Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, AMI és Óvoda gyógypedagógusa. Taraszov Oleg, a Fekete László Zeneiskola zongoratanára. Hajnal Zoltánné Poczok Andrea, a Bán Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, AMI és Óvoda óvodapedagógusa. Illésné Oláh Anna, a Kossuth Lajos Általános Iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanára. Jeczó Renáta, az ERASMUS+ Bike2school segítő pedagógusa. 

Kátai Andrea, a Kossuth Lajos Gimnázium német nyelv és irodalom szakos tanára. Krómi Zoltánné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tiszafüredi Tagintézményének igazgató-helyettese. Leiter Aranka, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Háromkirályok Óvoda német nyelv szakos tanára. Kolozsvári Magdolna, a Cseperedő Óvoda óvodapedagógusa. Szabóné Bodó Ibolya, a Háromkirályok Óvoda néphagyományőrző katolikus munkaközösségének vezetője. 

Lendvainé Kavisánszki Brigitta, a Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény területi védőnője. Fábián Hajnalka, a Tiszafüredi Sanitas Corporis Egészségügyi Szolgálató Kft. dolgozója. Gönczi Mária, a Kossuth Lajos Általános Iskola angol nyelv szakos tanára. Polgármesteri Elismerő Oklevélben részesült: Zsíros István mentőtiszt, Lövei Attila mentőápoló és Szabó Miklós mentőgépkocsi-vezető.

Korábban írtuk

A halasnapok megnyitójával egybekötve tartották Tiszafüreden a városnapi ünnepséget. A Hableány Konferenciaterem és Vigadóban szervezett csütörtök délutáni eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter, Ujvári Imre polgármester és F. Kovács Sándor térségi országgyűlési képviselő közel negyven kitüntető díjat is átadott.

– A válságok közepette a cél továbbra is az országépítő munka folytatása, a családok és munkahelyek védelme, a települések támogatása, valamint a gazdaság növekedési pályán tartása – emelte ki beszédében Varga Mihály

– Amikor embert próbáló kihívásokkal kell szembenéznünk, akkor mindig gróf Széchenyi István jut eszembe, aki fáradhatatlanul dolgozott nemcsak hazánkért, hanem a Tiszáért is. Számomra mindig fontos helyként szolgál a település, így nagyon megtisztelő, hogy most itt lehetek, és köszönthetem a résztvevőket. Ez a délután kitűnő kezdete az elkövetkezendő napoknak, melyek mindnyájunknak fontosak. 

A Tiszafüredi Halasnapok ugyanis országos rendezvénnyé nőtte ki magát az évek során, ami a kikapcsolódásról, pihenésről és önfeledt szórakozásról szól. A mostanihoz hasonló nehéz időkben pedig igenis mindenkinek szükség van vidámságra

– vélekedett a pénzügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!