Szoljon podcast

2022.10.08. 19:01

Barabás Botond: A komfortzónákban csodák még nem születtek

A felszínesség nagyobb károkat okoz, mint egy háború – vallja Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, aki a Szoljon.hu podcast első vendége volt.

Szoljon.hu

Vendégünk: Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház új igazgatója kihívásokkal teli időszakban került a teátrum élére: a járványhelyzet kellős közepén, úgy, hogy anyaépületének felújítása miatt ideiglenes helyen próbált, élt, tartott előadásokat az egyébként is megújuló társulat. Bár a rezsiköltségek miatt télen nem tartanak előadásokat, a színház szárnyal: az egyes darabok kivétel nélkül pompás kritikákat és komoly szakmai elismeréseket kapnak.

Közben pedig az új igazgató igen bátor lépésekkel irányítja a reflektorfényt az intézményre: a szolnoki rendezőknek teret biztosít, hogy máshol alkossanak és tanuljanak, miközben olyan megosztó, ám mindenki kíváncsiságát felkeltő rendezőket hív, mint Eszenyi Enikő. Nyüzsgés, változás, költözés, pezsgés, siker, teltház, és sok-sok kihívás. Bár színház az egész világ, a színházat most a világ is alakítja.

Molnár Róbert újságíró beszélgetőtársa Barabás Botond direktor.

A felvételt meghallgathatják YouTube és Spotify csatornánkon is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!