Világhír

2023.01.24. 08:40

A sci-fi Cegléden született atyjára emlékezik a helyi könyvtár

Közösségi oldalukon emlékeznek meg Cegléd filmes géniuszáról, George Palról.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Száztizenöt esztendeje született a település legendás producere, a sci-fi műfajának megalkotója, George Pal. A Hollywoodban világhírnevet szerzett rendezőről nemrégiben dokumentumfilmet forgattak, a Ceglédi Városi Könyvtár pedig évek óta ápolja a helyi születésű legenda emlékét.

– Február elsején, George Pal születésnapján, mi is megemlékezünk róla – számolt be hírportálunknak az intézmény helyismereti könyvtárosa. Szilaj Anikó elmondta: habár nagyobb rendezvényt ezúttal nem szerveznek a jeles alkalom köré, a közösségi felületükön visszaidézik majd páratlan életútját.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Marczincsák György Pál néven született George Pal életéről és munkásságáról tavaly forgott kétrészes film A szemfényvesztő címmel. A producer nem mindennapi karrierjét jól példázza, hogy olyan sztárokkal dolgozhatott együtt, mint a szintén magyar gyökerekkel rendelkező Tony Curtis, Charlton Heston vagy a Hitchcock-filmekből is ismert Janet Leigh. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!