Tárlat

2023.03.02. 10:00

Fények & Vonalak címmel nyílt meg Váczi Anna kiállítása Jászberényben

Különleges titkot, nyugalmat rejtenek a jászberényi születésű fényképész alkotásai.

Illés Anita

A jászberényi közönség tíz év után újra megcsodálhatja Váczi Anna képeit

Fotó: Pesti József

Fények, vonalak, árnyékok különleges harmóniáját, titkát tárja elénk Váczi Anna fényképész Fények & Vonalak című kiállítása, mely szerdán este nyílt meg Jászberényben, a Lehel Film-Színházban. 

Az alkotó tíz év után tért vissza képeivel szülővárosába. 2005 óta fotózik, hobbinak indult, amiből hamar szerelem lett, a szerelemből pedig hivatás. 2009-ben végzett a Práter fényképész szakán, azóta szabadúszó fotográfusként dolgozik. „Fények, árnyékok, vonalak harmóniája. Fényfüggő vagyok. Ahol fény van, ott árnyék is lesz. Kéz a kézben járnak, én pedig szenvedélyesen keresem őket. Lenyűgöz, ahogy rajzolnak, ahogy kiemelnek vagy elrejtenek részleteket. Legyen az egy emberi test, arc, tárgy vagy egy épület, mindig ezek egységének a harmóniáját és kontrasztját örökítem meg a pillanatban. Számomra a művészet leképezni a fényt, hogy felfedje árnyékát és a dolgok szépségét. Szeretném megmutatni, amit én látok, és ahogy látom.” – írta rövid bemutatkozójában Váczi Anna.

A fotózás több területébe is belekóstolt az elmúlt időszakban, jelenleg az épületek és az emberábrázolás áll legközelebb a szívéhez. Hat önálló kiállítása volt eddig, tavaly Nizzában is bemutathatta munkáit. A jászberényi tárlatot Szalai György fotográfus ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Váczi Anna képei különleges titkot, nyugalmat rejtenek.

– Manapság annyi kép készül egy óra alatt, mint harminc évvel ezelőtt, az analóg korszakban néhány év alatt. Jellemző, hogy egyre jobb technikával, egyre színesebb, mozgalmasabb képek készülnek. Ebben a borzasztó képáradatban sokan vágynak a nyugalomra. Ezt Anna képeiben megtalálhatjuk – fejtette ki Szalai György, aki arról is szólt, hogy mi köti össze a falon látható mérnöki pontosságú épületképeket, emberi ábrázolásokat és aktokat. A kiállítás április 16-ig, hétköznap és hétvégén is 15 és 22 óra között látogatható a Lehel Film-Színházban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!