Program

2023.03.12. 09:30

Kulturális tematikus hetet rendeznek Jászapátin

A kultúra és a történelem útjain címmel tematikus hetet szervez az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány (EMIA) Jászapátin, melynek keretében zenei és kulturális, ismeretterjesztő, értékőrző programokkal várják az érdeklődőket.

I. A.

Erdő Zoltán, Erdélyi Magyar Örökség-díjas klarinét- és tárogatóművész előadásában felcsendül a magyar lélek hangja Jászapátin

Fotó: Pesti József

Március 13-án délelőtt Erdő Zoltán, Erdélyi Magyar Örökség-díjas klarinét- és tárogatóművész Rákóczi nyomában, felcsendül hungarikumunk a tárogató című műsorával kezdődik a programsorozat a Pájer Antal Művelődési Házban. Igyekeznek minden korosztályt megszólítani. 

A hét folyamán Csernik Pál Szende székely mesemondó látogat el a helyi óvodásokhoz, az általános iskolásoknak pedig Gáspár Ferenc író tart interaktív előadást. Kedd este 18 órakor színpadra lépnek a Jásztánc Alapítvány táncosai, Csernik Pál Szende és Varga Miklós Máté Péter-díjas énekes, színművész, rock zenész. 

Az esemény végén forralt borral, meleg teával és zsíros kenyérrel vendégelik meg a résztvevőket. Csütörtökön és pénteken Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő zenevarázslata a klasszikus zene csodájával, értékeivel ismerteti meg a gyerekeket. 

Március 18-án, szombaton 15 órakor a SziluArt előadásában a Valahol Európában magyar musical dalai csendülnek fel gyerekszereplők bevonásával a Pájer Antal Művelődési Házban. A tematikus hét keretében szervezett rendezvényeken való részvétel ingyenes. A programsorozat fővédnöke Borszéki Molnár Dalma az EMIA elnöke, Pócs János országgyűlési képviselő, nagykövete pedig Burik Bernadett, a jászapáti Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány elnöke.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!