Verseny

2023.05.09. 12:30

Arany minősítésekkel és különdíjjal gazdagodtak a jászberényi táncosok

Felcsíki és ördöngösfüzesi táncokat mutattak be a fiatalok.

Illés Anita

A Barkóca Táncegyüttes produkciója arany minősítést kapott a szolnoki néptáncversenyen

Forrás: Viganó Facebook-oldala

Fotó: Kispál Gábor

A jászberényi Viganó Alapfokú Művészeti Iskola Barkóca és Galagonya Táncegyüttese sikeresen szerepelt a IV. Várhelyi Lajos „Kuka” Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncversenyen és Élménynapon, melyet május 5-én rendeztek meg Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban – számolt be az eseményről közösségi oldalán a művészeti iskola. 

A Barkóca és a Galagonya Táncegyüttesek szuper eredményekkel tértek haza a versenyről. A Barkóca Táncegyüttes felcsíki táncokkal készült, „Az én lábam úgy kijárja” című produkciójukért arany minősítést kaptak. A táncokat Dudás Dániel és Mosóczi Lívia koreografálta. A Galagonya Táncegyüttes ördöngösfüzesi táncokkal lépett színpadra, Párcsere című előadásuk szintén arany minősítést érdemelt. Koreográfusok, Kuli Orsolya és Nagy Valter voltak. Ürmös Tibor, a Galagonya Táncegyüttes táncosa szólista különdíjat kapott az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesülettől a Párcsere című koreográfiában a Füzesi férfitáncok kiemelkedő előadásáért.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!