Szoljon podcast

2023.05.09. 17:54

Petőfit idézték meg a programokkal

A Közösségek Hetéhez csatlakozva szervezték meg a kedd délutáni rendezvényt a Civil Házban.

Kovács Berta

A Széchenyi Tanoda diákjai Petőfi verseket olvastak fel

Fotó: Nagy Balázs

Idén is csatlakozott a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Kedd délután a Baross úti Civil Házba várták az érdeklődőket. 

Minden évben valamilyen tematika szerint állítják össze programjaikat. Idén a Petőfi Sándor emlékév kapcsán a jeles költőt állították a középpontba. Bár a programok minden korosztályhoz szóltak, elsősorban a fiatalokat célozták meg. A programra csoportosan érkeztek a Széchenyi Tanoda diákjai, valamint a Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum kilencedikesei.

A tanodás gyerekek Petőfi verseket olvastak fel, majd a költő életútját felidéző előadást követően a jelenlévők kvízjáték sormájában adhattak számot tudásukról ajándékokért. A kisebbek szórakoztatására pedig a szervezők színezőkkel, a szervezők által készített társasjátékkal, kirakóval, továbbá foglalkoztató füzettel készültek, ezek valamilyen formában szintén kapcsolódtak Petőfi Sándorhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!