Szoljon Insta

2023.06.29. 18:30

90 éves alkotó jubileumi kiállítása nyílt meg Szolnokon

Fazekas Magdolna 1958 óta él a Szolnoki Művésztelepen, legújabb kiállítása Arcok és tájak címmel nyílt meg.

Mészáros János

Dr. Kállai Mária (balra) és Fazekas Magdolna a kiállításmegnyitón

Fotó: Mészáros János

Arcok és tájak címmel nyílt meg csütörtök délután Fazekas Magdolna Munkácsy Mihály-díjas festőművész jubileumi kiállítása a Szolnoki Galériában. A rendezvényen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd Verebes György Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitotta meg a tárlatot. Közreműködött a Szolnoki Bartók Béla kamarakórus Kiss Boldizsár vezényletével.

Az idén 90. életévét betöltött Fazekas Magdolna 1958 óta él a Szolnoki Művésztelepen.

A jubileumi kiállítás az alkotó egészen korai, a Magyar Képzőművészeti Főiskola alatt készült munkáitól kezdve az utóbbi időben készült műveiből mutat be gazdag válogatást. A mintegy hét évtizedes életmű alkotásainak többségét a táj és a természeti látvány inspirálta, de jelentősek az alkotó érzékeny és kiváló karakterábrázolású portréi is.

Pasztellszínekkel alkotott művei lírai hangvételű, bensőséges alkotások, képei időnként impresszionisztikus hatásokat mutatnak, ahogyan a látvány és látomás közötti határ elmosódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!