Szoljon podcast

2023.07.03. 19:55

Szolnok minden szépségét megörökítették a pályázók – galériával

Jubileumához érkezett a Szeretem Szolnokot! elnevezésű pályázat. A vármegyeszékhely szépségeit népszerűsítő kiírásra ugyanis tizedik alkalommal várták a különféle alkotásokat. A pályázat díjátadó rendezvényének hétfőn délután adott otthont a szolnoki városháza.

Hartai Gergely

A pályázat arra hívja fel a figyelmet, hogy megnézzük, milyen gyönyörűségek jellemzik környezetünket

Fotó: Nagy Balázs

Az ünnepi műsor első felében elhangzott, hogy az elmúlt évtized alatt sok százan küldték be műveiket. Volt köztük olyan pályázó is, aki néhány esztendeje még gyermekként adta be fotóit, most pedig már fiatal felnőttként pályázott.

Szalay Ferenc polgármester úgy fogalmazott, a Szeretem Szolnokot! pályázatra beküldött alkotások kapcsán nem csupán a város nevezetességeire, szépségeire lehetünk büszkék, hanem azokra az emberekre is, akik láttatják velünk környezetünk csodáit.

A pályázat arra hívja fel a figyelmet, hogy megnézzük, milyen gyönyörűségek jellemzik környezetünket. Ezt a szemléletet a fiataloknak is át kell adnunk. Emellett pedig figyelnünk kell arra is, hogy amink van, az eladható legyen. Ezt a színvonalas rendezvények révén tudjuk megtenni 

– tette hozzá a polgármester.

A beszédek elhangzása után adták át a díjakat és ajándékokokat.

A Szolnoki Kalandparkba szóló családi belépőt kapott Balázs Ádám, Balog Zsuzsanna, Busetti Mattia, Kásádi Dominik Károly, Molnár Levente, Sarkadi Zsolt, Tótok Lujza, Tótok Sára, Tóth Tímea, valamint Zsoldi Benedek.

A RepTár és a Béres Gyógyszergyár Zrt. 25 ezer forint összértékű ajándékcsomagját kapta László Jánosné Szabó Anna, dr. Tóth-Piusz István, Oláh Szabolcs, Kis-Nagy Erzsébet és Kaposváriné Mihályi Mária.

A Véső úti strandra szóló tíz alkalmas belépőt vehetett át Honti Ildikó, Nagy Éva és Szerdahelyi Marietta.

Az önkormányzat ajándékát, 15 ezer forintos Media Markt utalványt és a Szolnoki Sportcentrum ajándékát, a Véső úti strandra szóló 10 alkalmas belépőt vehetett át Csidér Bálint, Horváth Tünde, illetve Rési Diána.

A Szolnok Televízió Zrt. ajándékát, egy-egy 15 ezer forint értékű családi társasjátékot kapott Czégény Kincső és Mészáros Jusztina.

Az önkormányzat 30 ezer forintos, a Kaolin Művészellátó Boltba szóló ajándékutalványát két városi intézmény diákjai kapták: a Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulói, és felkészítő tanáruk, Páncsics Edina. Az alkotást készítő diákok: Bagi Bálint, Balázs Luca, Dobos Dorina, Földes Noémi, Hevesi Zita, Kállai Kornél, Kovács Regina, Lantos Laura, Nagy Eszter, Nagy Gerda, Ördög Panna, Regele Orsolya, Schmidt Boglárka, Szabó Zsófi és Szilágyi Marcell.

Ugyanilyen elismerésben részesült a Sipos Orbán szakképző iskola és kollégium rugalmas tanulási utak csoportja. Név szerint Banya Róbert, Dudás Miklós, Keskeny Konrád, Marinka Krisztián, Mata Emília, Nork Bence, Ocskai Miklós, Tafesh Jezen és Takács Maja, valamint felkészítő tanáruk, Kollár Angelika.

A Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola dekoratőr és grafikus tanulói személyenként 7-7 ezer forintos, a Kaolin Művészellátó boltba szóló ajándékutalványt vehettek át. Elismerésben részesült Almási Réka, Aszódi Júnó Anasztázia, Bencsik Lara, Demeter Dóra, Keskeny Krisztofer, Kis Boglárka, Nagy Zsanett, Rékasi Viktor és Vas Rebeka.

A Petőfi Sándor Technikum és Szakképző Iskola tanulói közül kimagaslóan sokan pályáztak idén is, ezúttal 37 tanulójának pályázatát küldte be Boldizsár-Molnár Györgyi tanárnő.

Az önkormányzat 10 ezer forintos ajándékcsomagját Filó Melinda és Takács Éva Csilla kapta.

Százezer forintos utalvány járt a legjobb alkotónak

A Facebook-os közönségszavazás nyertese Oros Krisztina volt, aki az önkormányzattól 50 ezer forintos Media Markt vásárlási utalványt kapott. 

A Szeretem Szolnokot! pályázat I. kategóriájának 2023. évi fődíját, a 100 ezer forintos Media Markt vásárlási utalványt Kádár-Csomor Gábor érdemelte ki. A Négy évszak-négy fotó kategória díjait az AD Kreatív Stúdiót működtető Acta Diurna 2005 Kft. képviseletében Boda György menedzser adta át. A négy-négy fotókönyvet Bali Anna és Bali István, valamint Balog Zsuzsanna és Fejes Lajos vihette haza.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!