Szoljon Insta

2023.08.14. 16:57

Csodás dallamok töltötték meg a szolnoki Verseghy parkot

A következő rendezvény augusztus 27-én lesz.

Kiss János

Gyönyörű környezetben csendültek fel a dallamok

Fotó: Kiss János

Vasárnap 17 órától a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület szervezésében az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ együttműködésével ismét megrendezték a Rózsakerti Népzenei Esték programot, melyre kicsik és nagyok egyaránt érkeztek. 

Gyönyörű környezetben csendültek fel a dallamok, szinte életre kelt a Verseghy park. A rendezvény aktualitását az is jelezte, hogy éppen negyven éve alakult meg a Sodrás Népzenei Kisegyüttes. Alapítója Juhászné Antal Gabriella volt, aki hegedűjével és csodálatos énekhangjával korábban az észak-amerikai country zene ihletett tolmácsolója, illetve jó ideig párhuzamosan klasszikus zenét is játszott a szolnoki szimfonikusoknál. 

A zenés műsort a Szolnokon, illetve a környező településeken működő együttesek szolgáltatták, köztük a Sodrás Népzenei Kisegyüttes és a Szolnoki Népdalkör. A következő rendezvény augusztus 27-én lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!