Programajánló

2023.08.12. 18:00

Fogathajtók, mazsorettek, tűzijáték - a hétvége zárása is tartogat szórakozást

Utolsó napjához érkeznek a jászkunsági fesztiválok, ám a zárás is szórakoztató lesz.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Zagyvarékason ezen a napon zárul a Rékas fesztivál a Kisszögi Sporttelepen, mégpedig fogathajtó versennyel. 7.30-kor érkeznek a fogathajtók, a 9 órai ünnepélyes megnyitó után indul majd a verseny.

Mezőtúron reggel 9-től a főtérről a Petőfi térre mazsorettfelvonulással indulnak az ArTúr Fesztivál zárónapja, a Túri Vásár programjai. Ezt követik a változatos színpadi bemutatók, majd 15.45-től Bebe, majd Kamarás Iván, 17.30-tól a Triász, 20 órától Bereczki Zoltán lép majd színpadra. 21.45-kor tűzijáték zárja a fesztivált. Napközben kísérő eseményként a Szabadság téren mesterségek tere, hungarikum és betyársátor, népi játszóház, főzőverseny, guruló zongora és gólyalábasok várják majd a látogatókat.

Jászberényben is ezen a napon tartják a XXXI. Csángó Fesztivál és Népművészeti Vásár zárónapját, délelőtt 10 órától kezdődnek a programok, a Lehel vezér téren népművészeti vásárral, a Főnix Fészek Műhelyház udvarán az Aprók udvarával, a főtéren nyit a jurta tábor, a színpadon számos koncert követi egymást. 20.30-tól gálaműsor kezdődik Időtlen értékek címmel, számos népzenei hagyományőrző ének és táncegyüttes közreműködésében. A programsorozatot 22.30 perkor tűzijáték zárja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!