Előadás

2023.10.31. 14:00

Szolnokon lesz a Színek Világa vérpezsdítő táncos koncert premierje

Közös produkciót mutat be a Jászság Népi Együttes és a Khamoro Táncszínház.

Illés Anita

Közös főpróbát tartottak hétvégén a táncosok és a zenészek a Jászság Népi Együttes Víz utcai székházában, Jászberényben

Forrás: Jászság Népi Együttes facebook oldala

Az autentikus cigány folklór zenére, táncra, énekre épülő táncos bemutatójára készül a Jászság Népi Együttes és a Khamoro Táncszínház. A Színek Világa (Koloricko Luma) című előadás bemutatója november 4-én, szombaton 19.30-kor Szolnokon lesz az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Etnikai határokon átívelően, színes zenei és mozgásvilággal egymásba ölelkezve, változatos ritmusokban és hangszínekben gazdag harmóniában jelenítik meg egy szegletét a cigány kultúrának. 

Lélekfeltöltő utazásra hívják a közönséget a kismagyarországi nagyecsedi csárdás és pergető, gergelyiugornyai botoló, jászsági, az erdélyi marosmenti, mérai, szászcsávási cigánytáncok és dallamok, a közösségi létezés autentikus, extatikus ősi világába. Ezek az ízek a spanyol flamenco, a török és oroszos cigány táncon keresztül is feltárulnak – ismertették az esemény közösségi oldalán. A műsor zenei rendezője Farkas Zsolt. Közreműködik Balogh Melinda, a Szászcsávási Zenekar és a Zagyva Banda. Az előadás rendező-koreográfusa Szűcs Gábor Csokonai-díjas alkotó, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!