Programajánló

2023.11.17. 14:00

Tepertő és pörc fesztivál, disznótoros, koncertek, érdekes előadások várnak mindenkit hétvégén a Jászkunságban

Mind gasztronómiai, mind zenei téren izgalmas programokkal várják a kikapcsolódni vágyókat a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

SZOMBAT

Tiszafüreden reggel 6 órától kezdetét veszi a disznótoros főzőverseny és pálinkamustra a Szent András Napi Fesztiválon a Fürdő úton. A számos ínyencség mellett az esemény hangulatát a hírhedt roma zenekar, a Parno Graszt színesíti, akik 17 órakor adnak koncertet.

Berekfürdőn reggel 8 órakor indulnak a XI. Tepertő és Pörc Fesztivál programjai, Bényei Gábor zenéjével. A 11 órás megnyitó után színpadi produkciók kezdődnek, délben retro táncfesztivál indul, 13 órakor Varga Miklós lép fel, 15 órától pedig a 4S Street ad koncertet. A fesztivál ideje alatt gasztronómiai bemutatók, szalonna sütés és kóstolás, valamint kézműves vásár is színesíti a programot.

Kunszentmártonban délután 14 órakor kezdődik a helyi, és térségi termékek kézműves vására, a Kézműves Udvar a Szabó Gyula Művelődési Központban. Az eseményen,ami 18 óráig tart, népzenei kíséret mellett adventi kézműveskedésre is lehetőség nyílik.

Tiszasülyön idén is elégetik a legendás szúnyogkirályt, a gyülekező este 18 órakor a polgármesteri hivatalnál lesz, ahonnan lámpás felvonulás indul a Móra parkban pedig zsíros kenyérrel, forralt borral, teával és sok-sok vidámsággal várják a résztvevőket.

Karcagon szintén 18 órától jubileumi néptánc gálát, majd bált tartanak a Déryné Kulturális Központban.

Törökszentmiklóson az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban 8 órától regisztrációval indul a IV. szentmiklósi Rapid Open Nemzetközi Sakkverseny, valamint a Szentmiklósi Amatőr Rapid Open sakkverseny, a 9 órás megnyitó után kezdődnek a fordulók.

Szolnokon a Napsugár Gyermekházban reggel 9.30-tól 13 óráig tartják a Szőröstül-bőröstül tematikus játszóházat, a nemezelés és a bőrművesség jegyében.

A Hild Viktor Könyvtárban 15 órától kezdődik a Csepp-tár soron következő előadása. A téma ezúttal a fülakupunktúra, de fito-és aromaterápiás tanácsadást is lehet kapni, az előadó Bán Szilvia.

A városi sportcsarnokban 19 órától indul a Neoton nagykoncert, a házigazda DJ Dominique lesz.

Jászberényben a Lehel Film-Színházban a Nirvana Tribute by Evermind ad klubkoncertet. A zenekar a legendás Nirvana együttes ma is népszerű zenéjét viszi színpadra.

VASÁRNAP

Nagykörűben reggel 8 órától indulnak a Sajtos Körűi Piac programjai. Ezt a piacot a sajtok jegyében tartják, több helyi és távolabbi sajtkészítő mesterrel. Ezúttal sem maradhat el a kemencében sült pogácsákból, bodagból és a szakácsok kezei közül kikerülő velős pirítósból álló reggeli, és ebédre is remek ételeket kínálnak majd a tér több pontján. A Sajtházban grillezett sajtokkal és sajttálakkal várják a vendégeket, a piactér szinpadán pedig a SMART duó játszik majd. A piactér mellett az egyesületi ház udvarán pedig a Nagykörűért Alapítvány jóvoltából gyümölcsfa csemetéket vásárolhat az, aki szeretné a kertjét frissíteni, fiatalítani.

Szolnokon a VOKE Csomóponti Művelődési Házban reggel 9 és délután 15 között citeraoktatást tartanak. Az oktató Biro László népzenész, népzenetanár lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!