Könyvbemutató

2023.12.17. 13:30

Tündérországról meséltek a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban

Meséskötetet mutattak be a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban szombaton. Csodás világba repíti az olvasót dr. Balla Zoltán Gyertek velem Tündérországba! című könyve.

Pakainé Pusztai Nóra

Szívesen lapozták végig a kötetet a fiatalok és idősebbek

Forrás: Tiszazugi Földrajzi Múzeum Facebook-oldala

Dr. Balla Zoltán Gyertek velem Tündérországba! című meséskönyvének bemutatóját tartották szombat délután a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban. A kötetről Béres Mária múzeumvezető beszélt, majd dr. Balla Zoltánra unokaöccse, Chiovini Péter emlékezett. Az intézmény közösségi oldalán az íróról úgy fogalmaztak, kör- és községi orvosként dolgozott Tiszapüspökiben, majd 1943 és 1956 között Tiszaföldváron.

– Az irodalmat kedvelő és értő Balla doktor 1948-ben mesét írt Tündérországról, arról a varázslatos területről, amely a tiszaföldvári orvosi lakás kertjével volt azonos. Nem csak leírta és elmesélte a történeteit, hanem szép, színes rajzokat is készített. Estéről-estére két kisgyermek – Eszterke és Péterke – hallgatta a meséit és csodálta a rajzait – foglalták össze. 

A meséskötetet a bemutató résztvevői egy aláírásért ingyen kapták meg
Forrás: Tiszazugi Földrajzi Múzeum Facebook-oldala

A Tiszazugi Földrajzi Múzeum kapta meg az örökösöktől Balla doktor hagyatékát, amelynek egy részéből, a meséiből összeállított könyvet jelentettek meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!