Ünnep

2024.01.21. 18:30

Kiállításokkal és a helyi színjátszók előadásaival ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Jászfényszarun

Óriási volt az érdeklődés, több mint háromszázan voltak kíváncsiak a Fortuna Együttes produkcióira.

Illés Anita

Bohókás jelenetekkel lépett színpadra a Fortuna Együttes. Fotósunk az Azt mondták, a villa üres című vígjáték bemutatójának vidám pillanatait örökítette meg

Fotó: Pesti József

Színes programsorozat várta a kultúra szerelmeseit szombaton a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Bordásné Kovács Katalin, az intézmény igazgatója és Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester köszöntője után két csodálatos fotókiállítás megnyitójával folytatódott a rendezvény. „Bennem élő szülőfalum” – ez a címe Kéri Sándor tárlatának, melyet a Jászfényszarun eltöltött évek, a gyermekkori, a kamaszkori és az azt követő időszak élményei, érzései ihlettek. 

A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság szervezésében nyílt meg Danis János EFIAP/p fotóművész Álomvalóságok című kiállítása. 

Kovács Béláné Pető Magdolna, a társaság elnöke kiemelte, hogy a tárlat egy párhuzamos univerzumba hív, ahol a készítő, Danis János szürreális víziókat megjelenítve alkotta meg a pihenés absztrakt szigetét. 

A jászfényszarui Fortuna Együttes színjátszói lelkesen készültek a kulturális estre, két új vidám darabbal léptek színpadra. Elsőként Hámori István Péter Azt mondták, a villa üres című művét feldolgozva vígjátékot mutattak be egy felvonásban, majd Marth P. Ildikó a Kukás Guru című egy felvonásos komédiájával örvendeztették meg a publikumot. Mindkét produkció nagy sikert aratott, a közönség vastapssal fogadta a bemutatókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!