Kulturális élmény

2024.01.21. 15:00

Különleges koncertszínházi előadás mutatta be Petőfi Sándor életművét Jászboldogházán

Az önkormányzat és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével kulturális programsorozat indult a településen.

Illés Anita

Juhász Anna, Adorjáni Bálint, Kacsó Hanga és Szabó Dániel különleges előadása Petőfi sokszínű életét idézte meg

Fotó: Pesti József

Az első rendezvényt szerdán tartották a sportcsarnokban. Koczáné Dr. Fehérváry Mária polgármester köszöntőjében elmondta, hogy különböző programokon keresztül szeretnék közelebb vinni a kultúrát a vidéken élő lakossághoz. Ezúttal a Huszonhat év – Privát Petőfi című koncertszínházi előadás érkezett a településre. 

Adorjáni Bálint színművész alkotótársaival Kacsó Hanga énekessel, Juhász Anna irodalmárral és Szabó Dániel cimbalomművésszel Petőfi Sándort idézte meg. Négy hangra komponálva mesélték el a költőóriás és a hozzá kapcsolódó asszonyok – édesanyja, szerelemei-, valamint az Örök Gondviselő hangján a reformkor hősének sokszínű életét. A történet Petőfi népdallá vált költeményei, versei és útirajzai segítségével bontakozott ki. 

A 2023-as Petőfi bicentenárium apropóján készült előadás célja, hogy a zene, a történetmesélés, az ének és a vers erejével bemutassa minden idők egyik legjelentősebb magyar költőjének életművét. A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!