Három író, három est

2024.02.20. 09:30

A magyar széppróza ünnepe Szolnokon

Költészet napja már régóta létezik, néhány éve viszont a magyar szépprózának is van ünnepnapja, méghozzá február 18-án. 1825-ben ekkor született Jókai Mór, a „nagy mesemondó”.

Szoljon.hu

Illusztráció

Forrás: Getty Images

A próza napjához kötődően minisztériumi támogatással, a Magyar Írószövetség szervezésében három irodalmi estet is tartanak Szolnokon a következő napokban.

Csütörtökön 16.30-kor (az egyébként törökszentmiklósi kötődésű) Darvasi Lászlónak lesz felolvasással egybekötött író-olvasó találkozója a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Darvasi Lászlónak a könyvhétre jelenik meg a következő nagyregénye, amelyet a szerzője amolyan huszadik századi eposzként emleget, s érdekessége, hogy a cselekménye zömmel megyénkben, Miklóson, Szolnokon és környékbeli településeken játszódik.

Jövő hét keddjén Zalán Tibornak, március 7-én (csütörtökön) pedig Petőcz Andrásnak ugyancsak a könyvtárban, ugyancsak fél ötkor. A beszélgetéseket Jenei Gyula vezeti. Megemlítendő, hogy az írók a könyvtári találkozók előtt szolnoki gimnáziumokban tartanak rendhagyó irodalomórákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!