Szoljon podcast

2024.02.04. 12:30

Megvan, mikor nyithat a szolnoki vár – a projekt jelentőségéről kérdeztük dr. Kertész Róbertet

A remények szerint tavasszal megnyitja kapuit a szolnoki vár, valamint a Zagyva-sétányt is birtokba vehetik a látogatók. Dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze kiemelte, a vár jelentősége nem kizárólag turisztikai szempontból nagy, Szolnok történelmi múltjának megismerése legalább ennyire hangsúlyos lesz.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Vendégünk: Kertész Róbert

Fotó: Nagy Balázs

Várva várt esemény a szolnoki vár nyitása, „jelentősége igen nagy, sokak számára fontos küldetés”. Dr. Kertész Róbert, a Damjanich János Múzeum régésze az eddig befektetett munkáról, a várakozásokról, reményekről és a nyitás jelentőségéről is mesélt a Szoljon.hu podcastjében.

A vár múltjáról, a látogatóközponttal kapcsolatos építési folyamatokról, valamint további érdekességekről Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezte a szakembert. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a beszélgetés korábban készült. Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk a projekt legfrissebb fejleményeiről.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!