Kultúra

2024.03.23. 12:30

Több érdekes kötetet is bemutattak a karcagi könyvtárban – galériával

A Nagykunságról és a Jászkunságról szóló könyveket dr. S. Kovács Ilona, Gál Andrásné, illetve dr. habil Örsi Julianna ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

Daróczi Erzsébet

Az Ifjúsági ház - Csokonai Könyvtárban pénteken a Nagykunsági Népművészek Egyesülete és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Tudományos Egyesület most megjelent köteteit ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.  

dr. habil Örsi Julianna, könyvbemutató
A Jászkunság című évkönyv 10. kötetét dr. habil Örsi Julianna (jobbra) mutatta be
Fotó: Daróczi Erzsébet

Kocsis Lajos és Bartha András magyar nótaénekesek műsora után a dr. S. Kovács Ilona és Gál Andrásné által szerkesztett Alkotó kezek – 20 éves a Nagykunsági Népművészek Egyesülete című kötetet dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter méltatta. A könyv szereplőiről, a két évtizedes egyesületről a szerzők szóltak. 

Nem ez volt az egyetlen bemutató a nap folyamán. A Jászkunság című évkönyv igen tartalmas, 10. kötetét dr. habil Örsi Julianna, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Tudományos Egyesület elnöke, a kötet szerkesztője ajánlotta a jelenlévők figyelmébe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!