Mobilkiállítás

2024.03.31. 15:00

Mindenképp próbáljuk ki a Snake játékot Kunszenten, felér egy időutazással

Harminc éve indult a digitális mobilozás Magyarországon. Az elmúlt évtizedekre egy kiállítással emlékeznek Kunszentmártonban.

Pakainé Pusztai Nóra

A kunszentmártoni József Attila Könyvtár egyebek mellett mobil kiállítással csatlakozott az Internet Fiesta országos rendezvénysorozathoz. A régi eszközökből berendezett tárlatot csütörtökön nyitották meg. Mohácsi Bernadett, az intézmény munkatársa visszatekintve a múltra összefoglalta a kiállítás apropóját is. 

Mohácsi Bernadett, a kunszentmártoni könyvtár munkatársa egy berendezett vitrint is megmutatott 
Forrás: Beküldött fotó

– A digitális mobilozás 1994. március végén indult az országban. Az első generációs analóg technológia után a 2G – most pedig már az 5G-nél tartunk. A 2G kellett az amúgy igen egyszerű szolgáltatás, az sms bevezetéséhez. Idehaza az első szöveges üzeneteket 1995-ben küldték el. A 30 éves évforduló apropójából a 25. Internet Fiesta keretein belül rendeztük meg kiállításunkat – fejtette ki.

A könyvtár emeleti aulájában több mint 70 készüléket állítottak ki.

– Az évek során bekövetkezett technológiai fejlődést képekkel, szöveges információkkal, plakátokkal, játékokkal, QR-kódos információkkal tesszük még áttekinthetőbbé a közönség számára – magyarázta a rendezési elvet.

A látogatók kipróbálhatják az ikonikus Nokia játékot, a Snake-et, az SMS-zugot, vagy akár a konzervdoboz telefonokat is. A kiállításon látható darabok egy része saját, másik része pedig a város lakosságától származik, a tárlat április 30-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!