Kultúra

2024.04.10. 19:55

A költészetbe is belekóstol a szolnoki népdalénekes, Kacsó Hanga

Kacsó Hanga népdalénekes ezúttal férjével, Adorjáni Bálint színművésszel közös darabban szerepel, ahol a munka során a szerelmes Petőfi Sándort kívánják bemutatni. Az előadásban a zene, a történetmesélés, a vers és az ének együttes erejével mutatják be a szerelmes költőt és környezetét.

Köllő Judit

Kacsó Hanga népdalénekes már tíz éve a Muzsikás zenekarral dolgozik, a közös munka gyümölcseként tekint a külföldi és a legutóbbi Dunaújvárosi koncertjére. Mindemellett egy komolyabb projekten is dolgozik, amelyről szívesen mesélt hírportálunknak is.

kacsó hanga,népdalénekes
Kacsó Hanga népdalénekes
Fotó: Kása Béla

– A Huszonhat év, Privát Petőfi elnevezésű darabunkat Asztalos Emese irodalomtörténésszel, Juhász Anna irodalmárral, Adorjáni Bálint színművésszel, Juhász Anna irodalmárral és Szabó Dániel cimbalom művésszel közösen alkotjuk. Az előadás négy hangra van komponálva, amely közülbelül egy órában meséli el Petőfi Sándor és a hozzá kapcsolódó hölgyek (édesanyja, szerelmei) sokszínű életét. A történet a Petőfi népdallá vált költeményei, versei és útirajzai segítségével bontakozik ki. 

kacsó hanga,muzsikás együttes, népdalénekes
 Kacsó Hanga a Muzsikás zenekarral
Forrás: Kása Béla

A zenés előadásunk nagyon a szívemhez nőtt, jómagam a női alakokat jelenítem meg a színpadon. Fontos volt számunkra, hogy hangsúlyt kapjanak azok a hölgyek is a darabban, akiktől mérhetetlen szeretet kapott és akik felemelték, segítették jellemét.

kacsó hanga, adorjáni bálint
Kacsó Hanga népdalénekes férjével, Adorjáni Bálint színművésszel 
Fotó: Oláh Gergely

Az előadás célja, hogy ne csak az irodalomkönyvekből megragadt Petőfit lássuk, hanem a szerelmes alkotót és emberi lényt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!