Vélemény

2017.07.04. 12:50

Szabad a foci

Ebben az időszakban egyik falunap követi a másikat: mindegyik tartogat valami pluszt. Így volt ez a ­minap Jászkarajenőn is. Egy teljesen egyedülálló sport­ággal, a szabadstílusú focival ismerkedhettem meg közelről sok-sok helybelivel együtt.

Hartai Gergely

Egy olyan, trükkökkel prezentált labdás sporttal, amelyről azt gondolhatnánk, ilyeneket csak a napsütötte tengerpartok homokjában dekázgató brazil fiatalok tudnak, akik ott szívták magukba a futball szeretetét.

Tavaly, Magyarországtól messze, egy kis tengerparti országban láthattam focizni a brazil strandfoci-válogatottat, akik a mérkőzésen elképesztő­ trükköket ­mutattak be a labdával. Akkor az ­jutott eszembe, ezeket a mozdulatokat vajon nálunk is meg tudja-e valaki csinálni,­ vagy ez csak amolyan dél-amerikai ­kiváltság? Szerencsére ez egyáltalán nem így van. Ha valaki azt mondta volna nekem akkor, hogy egy dél-pesti község falunapján fogok szembesülni azzal, hogy van olyasvalaki, aki magas szinten, mondhatni világszínvonalon ilyen mozdulatsorokra képes, aligha hittem volna ­neki…

A freestyle futball, vagyis a szabadstílusú foci egyelőre kevéssé ismert egyéni sportág környezetünkben, és valószínűleg egy ideig még az is marad, de nem szabad elmennünk amellett, hogy látványelemeiben és kreativitásában egy igazi különlegességről van szó, melyből jócskán kaptunk ízelítőt például Sűrü Tamástól is. Hálásak is lehetünk neki a látványért…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában