JÉGKORONG

2018.02.15. 10:43

Pazar játékkal nyert a Berény

Nem kizárt, hogy az idei szezonban utoljára látták a szurkolók hazai jégen játszani a Berény felnőttcsapatát.

Pabar Gyula

Láda Péter (balra) nem riad vissza a kemény ütközésektől.

Fotó: Gémesi Balázs

Szerdahelyi Gábor együttese ugyanis egy esetleges idegenbeli győzelemmel rövidre zárhatja az ötödik helyért folyó párharcot.

Márpedig erre minden esélye megvan azok után, amilyen magabiztos játékkal múlta felül a Zalaegerszeget.

JÁSZBERÉNYI HC – ZALAEGERSZEGI TITÁNOK 7–2 (1–1, 3–1, 3–0)

Jászberény, 250 néző. V.: Szabó D. (Szabó A., Sipos R)

BERÉNY: Kubanek-Góga (kapus), BATÓ, Nagy I. Z. – Bálint 1, Tóth I., Szajka 1. Második sor: Kovács A., Rácz T. – Nagy II. Z., Szabó Z. 1, LÁDA 1. Harmadik sor: Szabó D., Hajdú Á. – Gedei, Szerdahelyi 1, BARTA 2. Negyedik sor: Bagi.

Edző: Szerdahelyi Gábor

EGERSZEG: Henczi B. (kapus), Henczi Gy., Kolath – Kiss M. 1, Ronga, Simon A. Második sor: Kéner, Kiss B. – Bekő 1, Csata, Tóth B.

Edző: Csata Csaba

Egy csapatnak gólt kapni az első percben alighanem felér egy kiadós hidegzuhannyal. A hazai együttest azonban a legkevésbé sem törte meg, sőt, ha lehet mondani, még inkább feltüzelte.

Gedei Gáborék innentől kezdve eldugták a korongot, és egymás után vezették a szebbnél szebb támadásokat. Szerdahelyi Gábor egyenlítő találatára ugyan majd negyedórát várni kellett, de megérte, mert utána beindult a gőzhenger.

Barta Kristóf rövid időn belül kétszer is megvillant, majd Láda Péter volt eredményes, miközben a túloldalon csak Kiss Márk jutott szóhoz, egyszer.

A zárófelvonásnak tehát kétgólos előnnyel vághatott neki a Berény, amely bizakodásra adott okot, pláne úgy, hogy a vendéggárda negyven perc alatt teljesen elkészült az erejével – csupán két sorral az is csoda, hogy eddig bírták.

A Zagyva-partiak ennek ellenére sem vettek vissza a tempóból, sorrendben Bálint Artúr, Szajka György és Szabó Zoltán is gólt szerzett, ezzel beállítva a 7–2-es végeredményt.

Láda Péter (balra) nem riad vissza a kemény ütközésektől.
Fotós: Gémesi Balázs

SZERDAHELYI GÁBOR: – Végre teljes kerettel állhattunk ki, aminek ez lett az eredménye. Hatvan percen keresztül koncentráltan, nagy tempóban, a saját játékunkat játszottuk, egyszóval, uraltuk a mérkőzést. Bízok benne, hogy ezt a teljesítményt Zalaegerszegen is meg tudjuk ismételni, és akkor miénk az ötödik hely.

A két győzelemig tartó párharc állása tehát 1–0 a Jászberény javára. A második mérkőzés időpontja egyelőre még nem ismert, csak annyi biztos, hogy február 25-ig kell lejátszaniuk a feleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában