LABDARÚGÁS

2018.03.09. 10:44

Castrum-ex: megismétlődik a két évvel ezelőtti finálé

Az Épszigker–Gyulatel-Törpök döntőt rendezik a jubileumi Castrum-Ex bajnokság utolsó játéknapján vasárnap délután, ugyanekkor tartják majd a további helyosztókat is a Széchenyi gimnázium tornacsarnokában.

A sárga mezes Gyulatel-Törpök csapata a Castrum-Ex elleni izgalmas és gólzáporos mérkőzésen biztosította be döntőbe jutását. Ott majd az Épszigker együttese vár rá.

Fotó: Csabai István

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a két évvel ezelőtti finálé ismétlődik meg, a revans lehetőségét kapja meg az akkori vesztes, a torna története során eddig négy elsőséget jegyző Épszigker, illetve sorozatban harmadszor léphetne a dobogó legfelső fokára a Gyulatel-Törpök csapata.

Amíg ez a párosítás kiderült, azért történt egy s más a 9. fordulóban.

Az alsóházi párosítások is élvezetes meccseket hoztak, elsőként a JuventusHungary sportszerűen négy mezőnyjátékossal felálló csapata küzdött nagyot a Plural FC hasonló létszámú gárdájával.

A második számú kapusát is mezőnyben tudó Plural kétszer is vezetett, de a cseréknek köszönhetően a hajrát végül jobban bíró „zebrák” megfordították az eredményt.

Az Oldsmobile „öregjei” a torna legfiatalabb átlagéletkorú csapatával kerültek szembe, és amint az várható volt, a bőséges tapasztalat ezúttal is ellensúlyozta a mezőnybeli több mozgékonyságot.

A Szolnok ODBE fiataljainak lelkesedése ezúttal nem volt elég a sikerhez. A csoportkörben mélyen tudása alatt teljesítő Műszol a jó erőkből álló Build Dózerrel játszott, és a helyosztó szakaszban már második győzelmét aratta.

Az első félidőben szerzett kétgólos előny birtokában ez elég könnyűnek tűnt, de a végére sikerült kicsit megnehezíteni a saját dolgukat, az egy gólra felzárkózó ellenfélnek azonban már nem volt sem ereje, sem ideje az egyenlítésre.

A tavalyi döntős Csontos FC érthető csalódottsága ellenére is komolyan vette a 4 cent elleni derbit, s mivel az ellenfél hozzáállása is hasonló volt, fordulatos, jó színvonalú összecsapást láthattak a nézők.

Valamivel több, mint öt perccel a vége előtt még előnyben volt a 4 cent, de egy elkerülhető védelmi hiba után már gyakorlatilag az összes adódó lehetőségét kihasználta a Csontos, és a maga javára fordította az eredményt.

A félidőben döntetlenre állt a Danyi Optika–Welding mérkőzés, a második játékrészben azonban az „optikusok” dolgoztak ki több helyzetet, amelyekből hármat is sikerült értékesíteniük. A nap két utolsó mérkőzésén a döntőbe jutás volt a tét.

Az Épszigker ellenfele a múlt heti meglepetést okozó, a megbízható védekezésre több figyelmet fordító Build and Job volt, és az első félidőben nem is bírt egymással a két csapat.

Az Épszigker a második játékrészben, elsősorban Rónai Zoltán kiemelkedő (és gólerős) játékának köszönhetően már nem sok esélyt hagyott ellenfelének, megérdemelten jutott a döntőbe.

Elmaradt a várt szoros küzdelem a másik elődöntőben, az eddig nagyot menetelő Castrum-Ex nem igazán találta az ellenszerét a legutóbbi két bajnokságot megnyerő Gyulatel-Törpök gyors, kombinatív játékának.

A sárga mezes Gyulatel-Törpök csapata a Castrum-Ex elleni izgalmas és gólzáporos mérkőzésen biztosította be döntőbe jutását. Ott majd az Épszigker együttese vár rá.
Fotós: Csabai István

Gönczöl István számos kapusbravúrja ellenére a „törpök” rendkívül hatékonyan éltek lehetőségeikkel, a góllövők listáját vezető Gulyás Richárd újabb találatainak is köszönhetően nagy különbségű győzelmet arattak.

A döntő mérkőzés számszaki kérdése így hangzik: Épszigker ötödször, vagy Gyulatel-Törpök harmadszor? A válasz kiderül vasárnap délután.

Eredmények:

13–16. helyért: Eagle Ottawa–Sörárium 6:0 (játék nélkül), JuventusHungary–Plural FC 4:2

9-12. helyért: Oldsmobile–Szolnok ODBE 4:2, Műszol–Build Dózer 3:2

5–8. helyért: Csontos FC–4 cent 5:3, Danyi Optika–Welding 4:1

1–4. helyért: Épszigker–Build and Job 4:1, Gyulatel-Törpök–Castrum-Ex 8:0

A bronzmérkőzés március 11-én 15.30-kor, a döntő 16.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában