LÁBTOLL-LABDA

2018.05.18. 11:00

Hatból hatot nyertek az újszásziak

Herczeg Gábor és Vachal Krisztina triplázásával hat versenyszámból hatot nyertek az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói a napokban Újszászon megrendezett Tavaszköszöntő Kupán. A rekorderedmény eléréséhez a cserszegtomaji kiválóság, Kunics Réka sérülése is segítette a hazaiakat. A tőle várt három első helyezést is otthon tartotta Vachal Krisztina és társai.

Az Újszászi VVSE hölgycsapata (balról: Vachal Krisztina, Győrfi Barbara, Farkas Lilla) a dobogó tetejére állt a Tavaszköszöntő Kupán

Forrás: Beküldött fotó

Férficsapatban az egyik elődöntőben az újszásziak, a másikban a nagykanizsaiak mérkőztek. Az újszászi rangadót majdnem elbukták a bágyadtan játszó, ranglista­vezető Herczeg Gáborék.

A második számú újszászi csapatnak (Kökény Zoltán, Lakatos Zoltán, Takács Zoltán) két mérkőzéslabdája is volt. A döntőben lendületesebben játszottak a hazaiak (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor), de a 21–18-ra megnyert első játszma után bealudtak, és 17–21-re vesztettek.

A harmadik szett eleje is a nagyakanizsaiaké volt, ám 12–12 után azonban már az újszásziak akarata érvényesült, (21–14). A harmadik helyért a kanizsaiak második csapata három szettben verte az újszásziak második számú gárdáját.

Férfipárosban is a nagykanizsai és az újszászi párosok uralták a mezőnyt. Sportszerűtlen módon fejeződött be a Herczeg Gábor, Tóth Gábor–Baranyai Benett, Horváth Gergő döntő. Az első játszmát a kanizsaiak nyerték 21–17-re. A második játszma elején elhúztak a hazaiak.

Ellenfeleik nem erőlködtek. Pihentek a harmadik játszmára (21–10), amit lendületesen is kezdtek. Játékukban benne volt a győzelem. 7–6-os vezetésüknél heves vita alakult ki közöttük és a játékvezetők között, és mert a vitatott esetben nem a javukra döntöttek, levonultak a pályáról.

Így az újszásziak ölébe hullt az aranyérem. Férfi egyéniben Tóth Gábor 21–14-re nyerte a döntő első játszmáját. Herczeg Gábor 21–17-tel egyenlített, majd 21–16-tal nyert.

Az Újszászi VVSE hölgycsapata (balról: Vachal Krisztina, Győrfi Barbara, Farkas Lilla) a dobogó tetejére állt a Tavaszköszöntő Kupán
Forrás: Beküldött fotó

Jól szerepelt az újszászi utánpótlás. Az ifjúsági Kanalas Renátó bronzérme, az első éves ifjúsági Kovács Márton 5., a serdülő Kökény Martin 7. helyezése bizonyítja fejlődé­süket.

A nőknél a Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina összeállítású újszászi csapat nagyon készült a cserszeg­tomajiak megállítására. A jó formában lévő Vachal Krisztina vezetésével támadólag kezdtek, és 21–14-gyel jelentkeztek be az első szettben.

A második játszmában fej fej mellett haladtak a csapatok. ­17–17-nél az újszászi csapatból egy labdát egyszerre ketten is talpalni akartak. Az akció nem járt sikerrel, és ez a csapat lendületét is megbontotta. 21–18-ra el is ment a játszma.

A döntő szettben végig Újszász vezetetett egy-két ponttal. 20–18-ról 20–20-ra egyenlítettek a cserszegiek. Szervájukból Farkas Lilla betalpalta a 21. pontot, majd Vachal Krisztina ászt szervált, 22–20. A Dósa-Urbán Kitti, Ézsiás Fanni, Joó Anett, Vágó Henriett összeállítású második számú újszászi csapat pedig a negyedik helyen végzett.

Az újszászi házidöntőben a Győrfi Barbara, Vachal Krisztina–Ézsiás Fanni, Farkas Lilla 2–0 (23–21, 14–21, 21–11). Bronzérmes a Pustaszer-Újszász II. vegyescsapata.

Egyéniben a pusztaszeri Németh Barbara volt Vachal Krisztina vetélytársa. Az első szettet Barbara 21–10-re nyerte. A folytásban Kriszti taktikát változtatott, máshová rúgta szerváit és máshová talpalt. Változtatása eredményes volt, mert két sima játszmában fordított, így ebben a versenyszámában is diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában