LABDARÚGÁS

2018.05.28. 11:44

Sárkány Attila győztes mérkőzésen búcsúzott a focitól

Él-hal a fociért, így, ha csak rajta múlik, még jó pár évig biztosan keserítette volna a megyebeli kapusok életét.

Pabar Gyula

De a gerincsérv közbeszólt, ő pedig úgy döntött, az eszére hallgat a szíve helyett, s befejezi játékos-pályafutását.

Igen, Sárkány Attiláról, a Csépa 38 esztendős támadójáról van szó, aki legutóbb november 11-én lépett pályára tétmeccsen, a Rákóczifalva ellen. Most is erre készült, még egyszer, vélhetően utoljára...

A két csapat által diktált nagy iram sok-sok pontatlansággal párosult, így az első negyven perc komolyabb helyzet nélkül pergett le. De aztán megtört a jég, Szőke József futott el a jobb szélen, a laposan belőtt labdára pedig Martók Zsolt érkezett elsőként, aki mintegy hét méterről a kapu közepébe lőtt, 1–0.

A szünet után Gorjánácz Márió két alkalommal is ziccerben hibázott, ami kis híján megbosszulta magát: egy falvai kontratámadás végén Kiss Zsolt a jobb kapufát trafálta telibe.

A 73. percben Schrancz Balázs rúghatott szögletet balról, de még mielőtt elvégezte volna, kiszólt a hazai publikumhoz – „berúgjam?” –, majd a következő pillanatban a labda a hosszú felsőben kötött ki, 2–0. Szemkápráztató gól volt. Innentől pedig igazi csépai örömfoci vette kezdetét.

A 81. minutumban Kiss Zalán próbált felszabadítani a tizenhatos sarkánál, de szerencsétlenségére ezzel pont Gorjánáczot hozta helyzetbe, aki jó harmincötről az üres kapuba emelt, 3–0. Az i-re pontot a végig nagy kedvvel játszó Varga Mihály tette fel, aki Szakács Gábor előrevágott labdájával iramodott meg a jobb oldalon, majd éles szögből, védhetetlenül a hosszú alsóba bombázott, 4–0.

A hazai játékosok a lefújást követően egymásba kapaszkodva skandálták: „egy, két, há, Süsü!!!”

Csépa – Rákóczifalva 4–0 (1–0)

Csépa, 70 néző. Vezette: Dobó Sándor (Pálinkás Donát Ferenc, Kovács Éva Gréta)

Csépa: Papp E. – Kézsmárki (Halmai, 89.), SZAKÁCS, MELIS (Sárkány, 84.), Zsombik – Szőke J. (Oberna G., 60.), VARGA M., SCHRANCZ, Gorjánácz, Viczián (Hubai, 68.) – Martók. Edző: Papp Erik

Rákóczifalva: Kiss Z. – Kácser (Kecskés Á., 79.), Halicsku, GYŐR, Menyhárt – KISS ZS., Szécsi – Trecskó, Nyitrai (Major, 80.), KÜRTI – Ruskó. Edző: Ruskó Zsolt

Gólszerzők: Martók (41.), Schrancz (73.), Gorjánácz (81.), Varga M. (89.)

Papp Erik: – Ezzel a győzelemmel búcsúzunk Sárkány Attilától, köszönjük neki az itt eltöltött éveket!

Ruskó Zsolt: – A Csépa rutinból lehozta ezt a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában