KOSÁRLABDA

2018.06.09. 09:08

Olaj–Falco aranycsata: vasárnap délután a Tiszaligetben indul a finálé

Vasárnap útjára indul a labda a bajnoki döntőben, ahol az alap- és középszakasz-győztes Szolnoki Olaj a szombathelyi Falco csapatát vasárnap 17.30-kor fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Tóth Zoltán csapatával együtt akar ünnepelni a döntő után.

Fotó: Mészáros János

Az előzményekről annyit, hogy az Olaj simán, három meccsen legyőzte a Körmend csapatát, ezzel két esztendő múltán ismét a döntőbe jutott.

Ez volt múlt vasárnap, azóta egy napot pihentek a piros-feketék, majd készültek a fináléra, de csak csütörtök este tudták meg, hogy a Falco KC lesz az ellenfelük.

– Kedd óta készülünk a döntőre, gyűjtöttük az erőt és egyéni képzés is szerepelt a programban – mondta a csapat egyik irányítója, Tóth Zoltán, aki tegnap ünnepelte 24. születésnapját.

– Tulajdonképpen csak péntektől tudunk a Falcóra készülni, hiszen a csütörtöki, ötödik találkozón dőlt el, hogy a vasiak lesznek a vetélytársaink. Pénteken egy edzésünk volt, szombaton pedig a vasárnapi meccs időpontjában, késő délután tréningezünk.

Mint tudjuk, a Falco–Alba párharc mindent eldöntő ötödik összecsapását a sárga-feketék 76–69-re nyerték a címvédő Alba ellen.

Ráadásul a Falco soraiban nem szerepelt a kézsérüléssel bajlódó Govens Darrin, akinek várhatóan a döntőt is ki kell hagynia.

– Sajnáljuk, hogy Govens nem tud játszani – folytatta Tóth Zoli, – ilyen a játékossors.

– A Falco azonban megmutatta, hogy az első számú irányítója nélkül is erős és egységes csapat. Egyértelmű, hogy Govens hiányában más a játékuk, amire fel fogunk készülni.

– Szerencsére nálunk mindenki harcra kész, kiváló a hangulat, és nagyon várjuk már a kezdést.

Tóth Zoltán csapatával együtt akar ünnepelni a döntő után.
Fotó: Mészáros János

Egy picit a statisztikákról, az Olaj a tizennegyedik, míg a Falco a negyedik döntőjére készül. Az Olaj csapatának hétszer, míg a Falco gárdájának egyszer akasztották a nyakába az aranyérmet.

A felek egyszer találkoztak a döntőben, a 2011–2012-es évad zárásaként a szolnoki csapat pályahátrányból 3–1-re nyerte a párharcot. Most következhet az újabb páros csata, az Olaj pályaelőnyével.

Még annyit, hogy a felek idei nyolcadik egymás elleni tétmeccsükre készülnek, ebből négyszer a szolnoki legénység győzött, várjuk az ötödiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában