Shinkyokushin karate

2018.09.01. 07:48

Szombaton rendezik a Szolnok Kupa küzdelmeit a Ligetben

Harcos szombat délutánt kínál a kemény küzdelmek kedvelőinek idén is a Banzai Kyokushin Karate Kai. Shihan Furkó Kálmán, híven a több évtizedes hagyományhoz, ez évben is hozzáfogott a szervezéshez, és újabb nemzetközi karateversenyt hozott a megyeszékhelyre szeptember elsején, Szolnok Napján.

Varga Csaba

Ludszky Zsolt (balra) az elmúlt években is letette névjegyét a –85 kg-sok mezőnyében

Fotó: F.T.

A Tiszaligeti Sportcsarnokban 13 órakor kezdődnek a mérkőzések, a döntők késő délutánra várhatók. A nevezési lista több súlycsoportban is neves versenyzőket, ezáltal színvonalas küzdelmeket ígér – adta hírül az Y Média.

A mai lesz a 36. Szolnok Kupa Nemzetközi Full Contact Karate verseny, amit tekintettel arra, hogy a magyarok mellett további hét nemzet versenyzője is nevezett, Európa-szerte European Open Szolnok Cup 2018-ként emlegetnek a shinkyokushin világában.

Shihan Furkó Kálmán, a kyokushin hazai megalapítója főszervezőként törekszik arra, hogy a közönséget látványos, magas színvonalú és gyors lebonyolítású versennyel szórakoztassa, ezzel is népszerűsítve a Szolnokhoz ezer szállal kötődő kyo karatét.

A Szolnok Kupán kizárólag felnőttek indulnak, a nemzetközi szabályoknak megfelelő súlycsoportokban. Idén mintegy hetven küzdő lép tatamira.

A női pehelysúly a magyar bajnoki ezüstérmes nyírbátori Karczub Miriam és a súlycsoport idei Európa-bajnoka, az ukrán Alona Veresniak részvételével máris izgalmas mérkőzéseket ígér, különösen, hogy az ugyancsak ide nevezett lengyel Podora Monika és a magyar Nagy Nóra Bíborka is válogatott versenyzők.

A nők mezőnyében, más súlycsoportokban további „nagymenők” is neveztek, így például az elmúlt évi Szolnok Kupa aranyérmese, a litván Brigita Gustaityté vagy az Eb-ezüstérmes lengyel Marta Lubos.

A férfiak küzdelmeit többek közt a –65 kg-ban az ukrán Lemishko Bohdan, Havrylets Taras, illetve a wroclawi Eb-n a legjobb tizenhat közé bejutó Magyar Zoltán neve fémjelzi, de itt tör majd babérokra megyénkbeli szereplőként a jászberényi Yakuzák SE-ből Szegedi Gábor is.

Ludszky Zsolt (balra) az elmúlt években is letette névjegyét a –85 kg-sok mezőnyében
Fotó: F.T.

A +65 kg-ban is garantált a magas színvonal, hiszen a kétszeres Eb-bronzérmes, magyar bajnok Karczub Zalán és az idei kontinensviadal ezüstérmese, a román George Suciu is nevezett a Szolnok Kupára.

A –85 kg elsősorban a legjobb magyar versenyzők – mint például Popovics Tamás, Ludszky Zsolt vagy Kovács Ádám – nagyszámú részvétele miatt lesz izgalmas.

A nehézsúly a szolnoki Sebestyén Miklós és az Eb-t ugyancsak megjárt ifjú titán, Dávid Ádám, valamint az elmúlt évi győztes, a lengyel Wolny Marek nevezése alapján tűnik ígéretes viadalnak, a +95 kg-ban az Eb harmadik helyezett Dávid András lesz az egyik legnevesebb küzdő.

Látványos bemutatók

A nézőcsalogató küzdelmeket egyéb érdekes programok is színesítik. A jászberényi Yakuzák SE fiataljai látványos karatebemutatóval készülnek, ezenfelül lesz egy kis ízelítő a katonák reggeli tornájából is, de rövidkard-gyakorlatokat is láthatnak mindazok, akik a szombati ebéd elköltése után kilátogatnak a Tiszaligeti Sportcsarnokba. A belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában