KOSÁRLABDA

2018.10.06. 14:50

Az évad első rangadóján a Falco lesz az Olaj vendége

Hat nap alatt rendezik meg a bajnokság második fordulóját. A címvédő Olaj szombat este hat órakor az elmúlt szezonbeli döntős vetélytársát, a szombathelyi Falco KC gárdáját fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Másik megyei csapatunk, a Jászberény majd szerdán lép pályára a ZTE otthonában.

Varga Csaba

Vojvoda Dávid és társai első hazai győzelmükre készülnek a Falco ellen 

Fotó: Csabai István

Nem kevesebb, mint tizenegy tétmérkőzésen találkozott egymással az Olaj és a Falco csapata az elmúlt évadban. Ebből hétszer a szolnokiak diadalmaskodtak, a fontos meccseket a kupa és a bajnoki döntőt rendre Vojvoda Dávidék nyerték. Erről is beszélt az Olaj Tv-nek a szolnokiak hátvédje.

– Tavaly sokszor játszottunk velük, idén megint voltunk olyan szerencsések, hogy a FIBA Európa Kupában is összekerültünk, úgyhogy megint lesz egy jó pár Olaj−Falco mérkőzés. Kicserélődött ez a Falco, két meghatározó játékosuk távozott.

Vojvoda Dávid és társai első hazai győzelmükre készülnek a Falco ellen
Fotó: Mészáros János

A két meghatározó távozó, Perl Zoltán és Darrin Govens mellett Milos Boriszov, valamint Steve Taylor is másutt keresi a kenyerét ebben az évadban. Sőt, Szrecsko Szekulovics vezetőedző is távozott, a mostani szezonban az Atomerőmű SE alakulatát irányítja. A sárga-feketék új szakvezetője, a szlovén Gasper Okorn, aki a nagy múltú Olimpija Ljubljana csapatától érkezett soraikba.

Egy biztos, nem sikerült a bajnoki a rajt a Falcónak, hiszen 86–77-es vereséget szenvedett Sopronban. Úgy, hogy az első félidő végén 15 pontos hátrányban voltak, igaz, a hajrára visszajöttek a meccsbe, négy pont távolságra, de a végjátékban bebiztosította győzelmét a Sopron. A tavalyi légiós kontingensből csupán Julian Norfleet maradt meg hírmondónak, aki négy pontot dobott Sopronban.

Új játékosaik közül az amerikaiak, Ton Curry (irányító, 13/3 pont a Sopron ellen), Juvonte Reddic (center, 11 pont), Evan Bruinsma (magasbedobó, 34/15 pont) az utóbbi játékos 70 (!) százalékkal szórt a mezőnyből, míg a szerb Sztefan Balmazovics hat pontot termelt a nyitókörben.

Az Olaj viszont győzelemmel nyitott, aránylag szoros első félidő után 23 ponttal nyert a csapat Szegeden. Természetesen nem szabad alapul venni a Falco vártnál haloványabb teljesítményét.

– Egy jó csapatról van szó, de hát hazai pályán győzni szeretnénk – folytatta Vojvoda Dávid.

– Úgy érzem, hogy a társaság kellően felkészült, friss, motivált. Úgyhogy egy jó mérkőzésre van kilátás. A két szurkolótábor − mindenki ismeri őket − nem szereti egymást, úgyhogy egy jó, parázs hangulatú mérkőzés lesz. De remélem, hogy a második bajnoki meccsünket is be tudjuk húzni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában