KOSÁRLABDA

2018.10.18. 17:46

Olaj-siker a rajton

Győzelemmel nyitotta a Szolnoki Olaj a FIBA Európa Kupa H-csoportjának küzdelmeit. A piros-feketék izgalmas végjátékban három ponttal verték a szombathelyi Falco KC csapatát.

Varga Csaba

Az elmúlt egy évet tekintve immár 13 (!) akalommal találkoztak a felek tétmérkőzésen. Mintha a közönség is ráunt volna a párharcra a szokottnál kevesebben voltak a leláton. A vasiak mindössze két sárga-fekete sálas szurkoló kísérte el a Tiszaligetbe.

Az első negyedben rendre a Falco vezetett, Evan Bruinsma pontjaival néhány ponttal mindig előrébb jártak, mint a szolnokiak. Az Olaj tulajdonképpen a második negyed végén mikor határozottan védekezett, vette át a vezetést, elsősorban Sztrahinja Milosevics jó játékával. a második félidőben aztán robbantottak a piros-feketék, rendre kivédekezték a vendégakciókat, és negyed óra játék után Tóth Ádám kapitális zsákolásával 55–38-ra módosult az állás.

Ekkor mindenki arra számított, hogy akárcsak a bajnoki meccsen, simán győznek a hazaiak. A vasiak azonban összekapták magukat, és Stefan Balmazovics találataival egyre jobban megközelítették a vendéglátókat. A végjátékban a Curry ziccerével már csak egy pont volt a hátrányuk, sőt 75–74-es szolnoki vezetésnél labdájuk volt a fordításhoz, ám Julian Norfleet elszórta a labdát, a végén pedig egy szolnoki lerohanás után Benke Szilárd zsákolása alakította ki a végeredményt.

– Kifejezetten nehéz meccs volt, mert megleptek bennünket a vendégek, az agresszív védekezésükkel – értékelt a lefújás után Vojvoda Dávid, az Olaj játékosa. – A második félidőben viszont jól játszottunk, tizenhét pontos előnyt szereztünk, a záró negyedben azonban a Falco visszajött a mérkőzésbe, és egy egál meccs lett a találkozóból. A végén egy kicsi szerencse is kellett a győzelemhez. Minden elismerésem a csapatunknak.

A Falco magasbedobója, Stefan Balmazovics pedig azt mondta: – Úgy gondolom, hogy a harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés. Tizenhét pontról vissza tudtunk jönni, de a Szolnoknak sokkal több támadólepattanója volt. Jó úton járunk, legközelebb a magyar bajnokságban lépünk pályára. Ha ezt a játékot át tudjuk menteni, biztosan jönni fog az eredmény is.

A H-jelű négyes másik meccsén az olasz Sassari 90–78-ra nyert az angol Leicester otthonában. Jövő szerdán a Sassari vendége lesz az Olaj. Előtte azonban szombaton este Kaposváron bajnoki meccsen lép majd pályára a címvédő szolnoki együttes. Az F-csoportban érdekelt Alba Fehérvár pedig idegenben, hosszabbítás után 96–92-re győzött a portugál Porto ellen.

Szolnoki Olaj KK–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 79–76 (17–21, 18–13, 25–14, 19–28)

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1065 néző. V: Rohacky (osztrák), Perlic (horvát), Dragos-Alin (román)

OLAJ KK: Vojvoda 11/3, Kovács P. 4, BENKE 11/3, MILOSEVICS 15/3, TÓTH Á. 9. Csere: Airington 8/6, Andric 13/3, Muphy 3/3, Rowsey 5. Edző: Dragan Alekszics

FALCO KC: Váradi B. 5/3, Norfleet 13/6, Curry 7/3, BRUINSMA 22, Reddic 5. Csere: Tóth N. 6, BALMAZOVICS 18/9, Bíró O., Kucsora. Edző: Gasper Okorn

Az eredmény alakulása. 5. perc: 9–11. 9. p.: 12–17. 13. p.: 23–24. 17. p.: 30–30. 19. p.: 35–32. 24. p.: 46–36. 27. p.: 55–38. 34. p.: 60–53. 37. p.: 68–65. 40. p.: 75–74

Így látták a mesterek a kupameccset

Dragan Alekszics: – Jó mérkőzés volt, mert igazi férfiként küzdöttek mindkét csapat játékosai, Az első félidőben buta hibákat követtünk el védekezésben, szerencsére a második játékrészben volt egy nagyon jó periódusunk, mikor komoly előnyhöz jutottunk. A végjáték azonban nagyon szorosra sikerült és szerencsére sikerült három pontot előnyünkből megőrizni, de megmondom őszintén, hogy a végjátékban kellett egy kis szerencse a győzelmünkhöz.

Gasper Okorn: – Jó mérkőzés volt, igazi kemény kosárlabda zajlott a pályán, a harmadik negyedben sajnos volt egy hétperces rövidzárlatunk, amikor a Szolnok tizenhét pontos előnyt szerzett, a hajrában azonban izgalmassá tudtuk tenni a mérkőzést, de a végén rossz döntéseket hoztunk. Tulajdonképpen a szolnoki csapat azzal is jobb volt nálunk, hogy a támadólepattanókat jobban szedte, és ezeknek köszönhetően jól használta ki a második lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában