kézilabda

2018.12.06. 10:43

Bravúr a Székács csapatától

Az NB I/B 10. fordulójában, az esztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a törökszentmiklósi Székács KE kellemes meglepetésre legyőzte a PLER-Budapest együttesét. A másodosztályban a Kunszentmárton mellett a Túrkeve is értékes győzelmet aratott.

A kék mezes törökszentmiklósi csapat elsősorban védekezésben jeleskedett.

Fotó: Mészáros János

A tavaly még NB I-ben játszó, egykori válogatott Grebenár Gábor és Rédei Krisztiánnal fémjelzett, jelenleg is bajnokaspiráns fővárosi csapat volt a mérkőzés esélyese, a miklósiak azonban összegyűrték a papírformát.

Törökszentmiklósi Székács KE – PLER-Bp 22–21 (10–11)

Székács-csarnok, 250 néző. Vezette: Gadányi, Szabó

Székács KE: VIKOR F. – Gyimesi 1, NYÁRI 6, CSANÁDI V. 5, Götz, GÁL D. 3, Bernáth B. Csere: Rizinger A. (kapus), KATONA A. 2, Sütő, Mitrik, Szabó S., FELFÖLDI 4, Kádár Zs. 1, Halász P., SZÖLLŐSI. Edző: Szloska Krisztián

Az esztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a tabella harmadik helyén álló, nagy múltú PLER-Budapest csapatát fogadta a Székács.

Az eddig hat győzelmet begyűjtő, jó nevekből álló pesti gárda nem titkoltan győzni érkezett az alföldi városba, a miklósi játékosok azonban jó napot fogtak ki. A székácsos fiúk ugyanis óriási lelkesedéssel, rendkívül fegyelmezetten játszva, nem engedték ellenfelüket meglépni, és így az első félidő minimális, egygólos vendégelőnnyel zárult.

A második félidő a vendégek góljaival kezdődött, előbb 15–11-re, majd a 40. percben már 18–12 re vezettek. A folytatásban azonban visszajött a meccsbe a hazai csapat, amire még a legvérmesebb Székács-szurkolók sem gondoltak.

Az elveszett labdát nem ismerő miklósiak begyújtották a rakétákat, Nyári Bálint és Felföldi Gábor lövéseivel sorozatban öt gólt értek el, miközben Vikor Ferenc a kapuban sorra hárította a fővárosiak próbálkozásait, közben két hétméterest is hárított. A végjátékban, 21–21-es állásnál, óriási izgalmak közepette, három másodperccel a lefújás előtt Felföldi Gábor megszerezte az övéinek a győztes gólt.

Szloska Krisztián: – Csapatunk minden tagja dicséretet érdemel. Óriási lelkesedéssel, hallatlan akaraterővel, elveszett labdát nem ismerve, nagyon fontos két pontot szereztünk. Gratulálok minden játékosunknak!

A kék mezes törökszentmiklósi csapat elsősorban védekezésben jeleskedett.
Fotó: Mészáros János

További eredmények: Kecskemét–Balmazújváros 28–24, Balassagyarmat–DEAC 27–20, Mizse KC–Ózd 23–23, Algyő–Békés 32–29, Nyíregyháza–Orosháza 25–31.

NB II., 10. forduló

Felföldi SE – UniTurn-Kunszentmárton 26–36 (10–18)

Kunszentmárton: Subicz – Tóth L. 6 (4), Krasznai G. 3, Danku Cs. 3, Cselovszki. 3 (1), Gelley 7, Kovács A. 5. Csere: ifj. Varga I. (kapus), Fekete K. 1, Danku S. 1, Szabó Á. 3, Csanádi A. 4, Karsai, ifj. Tóth L. Edző: Szőke István

A bajnokságban eddig még nyeretlen Újkígyós ellen magabiztos rajt-cél győzelmet aratott együttesünk. A mérkőzés nagy részét hét emberrel támadta végig a kunszenti együttes, a taktikájuk csak részben vált, be, hiszen az üres kapujukat felkínálva, hét gólt kaptak. Ennek ellenére a kunszentiek magabiztos sikerét egy pillanatig sem fenyegette veszély.

Őszi zárásként, Tóth Jacsáék szombaton 17 órakor a Kondoros együttesét a homoki sportcsarnokban fogadják.

A Délkeleti csoport további eredményei: Békéscsaba DKSE–Pick Szeged U23 28–22, Kiskunmajsa–Békéscsabai BDSK 28–27, Köröstarcsa–Csongrád 32–28, Kondoros KK–Mezőtúri AFC-Syngenta 30–26, Makó–Túrkevei VSE 25–30

Déli csoport: Dunaharaszti–Szolnok KC-SE 47–21, Abony KC–Dabas U23 33–31

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában