FRISSÍTVE/GALÉRIÁVAL

2019.01.23. 20:26

Nyert a Dózsa a horvát csapat ellen Szolnokon

Legyőzte a horvát Mladost Zagreb csapatát a Szolnoki Dózsa, ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit a Bajnokok Ligája B jelű csoportjában.

Varga Csaba

Fotó: Mészáros János

A horvát legénység nyolc ponttal a 4, míg a Dózsa hat ponttal az 5. helyről várta főtábla első körének utolsó fordulóját. Igaz, az elmúlt három körben nem kapott ki a Dózsa, nem is nyert, ezért létfontosságú volt számára a győzelem. Mindezek tudatában semmit nem akart véletlenre bízni a szolnoki gárda, amely nagyon bekezdett.

Előbb Bátori Bence értékesített egy emberfórt, majd Zalánki Gergő és Andrija Prlainovics is betalált a Mladost kapujába. Az elnyűhetetlen román center Cosmin Radu szépített az álláson, ám a negyed utolsó másodpercében Milan Alekszics átlövése bombaként vágott a vendégek hálójába, (4–1).

A folytatásban még három percig tartott a hazaiak lendülete, ugyanis Dorde Lazics ejtése és Kis Gábor center találata után már 6–1-es állást mutatott az eredményjelző. Egy picit elfáradt a saját maga diktált tempótól a Dózsa, ezzel együtt feltámadt poraiból a horvát csapat.

A tavalyi szezonban a szolnoki csapat színeiben szereplő Milos Csuk vezérletével három gólt lőttek sorozatban, ezzel megérkeztek a mérkőzésbe, (6–4). A térfélcserét követően Zalánki álompasszát Bátori küldte a helyére. Radu és Milos Csuk találata azonban egy gól távolságra hozta fel a vetélytársat, (7–6).

Közben Kis Gábort büntetőt érően próbálták „szerelni„ a horvát bekkek, a bírók azonban semmit sem fújtak. A közönség és Zsivko Gocics edző tüntetett az elmaradt ítélet miatt, az olasz játékvezető Luca Castagnola pedig piros lapot adott a reklamáló Gocicsnak, akinek el kellett hagynia a kispadot.

Jókor jött Viktor Rasovics gólja, majd Kardos Gergő ziccert védett a negyed végén. A záró felvonás két gólos hazai vezetéssel indult, a nagy kedvvel és jól játszó Zalánki Gergó duplájára csak 10–6-os hazai vezetés után érkezett válasz, Milos Csuk révén. Kis Gábor pazar ejtésével szemben tehetetlen volt Ivan Marcelic, a Zagreb kapusa.

Más fél perccel a vége előtt zúgott vastaps, amit régen láttunk és halottunk a Vízilabda Arénában.

– Az elején különösen jól játszottunk, folytatásban azonban már több hibát is elkövettünk – mondta lefújás után Kardos Gergő, a Dózsa hálóőre.

– Szerencsére hét hat után még időben összeszedtük magunkat, és sikerült újra háromgólos előnyt szereznünk.

– Ez elsősorban a szív diadala volt, és ez a győzelem nagyon jót fog tenni az önbizalmunknak.

Az önbizalmat lehet növelni a soron következő két bajnoki meccsen, a Kaposvár és a Tatabánya ellen, majd február 5-én Zágrábban, amikor újra összeméri erejét a két rivális.

Fotó: Mészáros János

SZOLNOKI DÓZSA–MLADOST ZAGREB (horvát) 11–8 (4–1, 2–3, 2–2, 3–2)

Vízilabda Aréna, 500 néző. V: Castagnola (olasz), Koryzna (lengyel)

SZOLNOK: KARDOS G. – Bátori 2, Prlainovics, V. Rasovics 1, D. Lazics 1, ZALÁNKI 3, Angyal. Csere: Jansik D., Szatmári, M. ALEKSZICS 2, KIS G. 2, Teleki. Edző: Zsivko Gocics

ZAGREB: Marcelic – Milos 2, Cagalj, MILOS CSUK 3, RADU 2, Petkovic 1, Harkov. Csere: Herceg, F. Lazic, L. Bajic, Biljaka, Buljubasic. Edző: Zoran Bajic

Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 10/1

Kipontozódott: Biljaka (26. p.), Angyal (31. p.)

Így látták a szakemberek a mérkőzést

Zsivko Gocics: – Jó meccset játszottunk a horvát csapattal, nagyon sokat tettünk a győzelemért. Az az igazság, hogy rengeteget dolgozunk, szerencsére van visszajelzés, hogy nem vész kárba a sok munka, ezen az úton kell tovább járnunk.

Zoran Bajic: – Mint azt az eredmény is mutatja, nagyon gyengén védekeztünk, emellett nagyon sok technikai hibát is elkövettünk, és amire nem számítottunk, nagyon sokszor lefordult a szolnoki csapat rólunk, és ebből gólokat is kaptunk. Többre számítottunk ennél a játéknál és ennél az eredménynél.

– Az elején különösen jól játszottunk, folytatásban azonban már több hibát is elkövettünk – mondta lefújás után Kardos Gergő, a Dózsa hálóőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában