KOSÁRLABDA

2019.02.02. 08:19

Az Olaj az atomvárosban csatázik, a Berény a pécsieket fogadja

A 18. fordulónál tart a férfi bajnokság mezőnye. A címvédő és listavezető Olaj Pakson vendégszerepel, míg a harmadik helyen tanyázó a Jászberény a Pécs csapatát fogadja. Mindkét összecsapáson szombat este hat órakor dobják fel a labdát.

Varga Csaba

Fotó: Gémesi Balázs

A hétközi nemzetközi meccs után szombaton este az atomvárosban szerepel az Olaj. A szezon előtt sokan tudni vélték, hogy az elmúlt évek gyengébb szereplése után az idén meghatározó csapat lehet az ASE. Egyelőre haloványan szerepelnek a Duna-partiak, nem a győzelmekről, hanem az edző és légiós cserékről hangos házuk tája.

Minderre bizonyságul a macedón centernek, Bojan Trajkovszkinak tegnap köszönték meg a rész vételt. Igaz, még kilenc forduló van hátra az alapszakaszból, de nagy pálfordulásnak kell történnie, ahhoz hogy Eilingsfeld Jánosék elérjék az 1-5. hely valamelyikét, ami előbb felsőházi rájátszást, majd biztos negyeddöntős szereplést jelent.

A paksiaknak leginkább a középházi rájátszást – 6-10. hely – célozhatják meg, amelynek az első három helyezettje játszhat majd a negyeddöntőben. Vétek lenne azonban lebecsülni a paksi csapatot, hiszen négy légiósuk mellett az utóbb emlegetett Eilingsfeld, Ruják András és Kovács Ákos a rutint jelenti soraikban.

A kőkemény menetelésben, szerda-szombat ritmusban játszó Olajnál nagyon nem szeretnék, ha most jönne ki a lépés a vendéglátóknak. Erről is beszélt Jakab Máté edző az az Olaj TV-nek, amely élőben adja majd a szombati meccset:

– A Paks az a csapat, aki bárkit meg tud verni, illetve bárkitől ki is tud kapni ebben a bajnokságban, így nagyon veszélyesnek számít, főleg hazai pályán. Nagyon gyors kosárlabdát játszanak, az átmeneti, tranzíciós játékaikra építenek, és emellett az egyéni kvalitásaik sem elhanyagolhatók.

A piros-feketéknél még mindig nem számíthatnak az amerikai hátvéd, Jaylon Airington játékára, aki combizomhúzódással bajlódik. Ellenben a hetet óta az achillesét fájlaló szerb erőcsatár, Sztrahinja Milosevics fellépésére megvan az esély, hiszen a napokban elkezdte az edzéseket.

– Azért én még nem mernék messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy Sztrahinja Milosevics elkezdett mozogni – folytatta Jakab Máté –, hiszen ez a rehabilitációnak, a felépülésnek a része, hogy immáron futó mozgásokat végez és labdával is mozog. Ahogy a nézők is láthatták, a mérkőzés előtt már kosárra is dobott.

– Egyelőre még öt-ötben és a csapattal még nem edzett, de szerintem ma ennek is eljön az ideje. Remélem, ki tudjuk próbálni őt éles szituációban Pakson.

A jóval várakozáson felül szereplő, a harmadik helyen tanyázó JP Autó-Jászberényi KSE csapata azt a Pécsi VSK-t fogadja, amelyik a hetedik helyen áll a tabellán. Három győzelem a berényiek előnye a PVSK-val szemben, ha ma este ma este újabb győzelmet aratnának Cseh Györgyék, leszakítanák a fekete-fehéreket.

Persze ez nem lesz, olyan egyszerű, hiszen a Pécs szívós csapat, nagyon sok értékes győzelmet aratott az idén, többek között az ősszel, hazai pályán játszva 24 ponttal verte a Jászberényt. Azt azonban tudni kell, hogy az utóbb emlegetett meccsen a JKSE irányítója a sérüléssel bajlódó, Remon Nelson már nem, utódja Damier Pitts még nem játszhatott.

Tegyük hozzá, hogy Pitts remekül teljesít, hiszen a honi mezőny második legértékesebb játékosának számít mostanság. Még egy picit a statisztika, a PVSK idegenben kilencből csak két találkozott tudott megnyerni. A vendéglátók viszont a kilenc hazai meccsükből hétszer nyertek, ötször pedig idegenben, szombaton pedig meg akarják szerezni tizenharmadik győzelmüket, amivel tovább erősítenék előkelő pozíciójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában