TEREMFOCI

2019.02.15. 12:33

Papírforma-eredmények születtek a csoportzárón

A 26. Castrum-Ex bajnokság alap­csoportkörének zárónapján kialakult a csoportokon belüli végső sorrend. A továbbjutást illetően matematikailag még számos lehetőség volt, de összességében elmond­ható, hogy a papírforma érvényesült a mérkőzések majd' mindegyikén.

Varga Csaba

Nagy izgalmakat tartogatott a csoportzáró.

Fotó: Csabai István

Az A csoportban az Épszigker-Romix csak akkor kerülhetett volna bizonytalan helyzetbe, ha kikap az addig pontot sem szerző Toporgótól, ami nem történt meg. Amikor a Danyi Optika–Oldsmobile meccs elkezdődött, az már kiderült, hogy a második hely egyik számára sem elérhető, a danyisoknak még a továbbjutást érő harmadik sem, lévén, hogy az esetleg kialakuló pontegyenlőség esetén döntő egymás elleni eredmény alapján nem előzhették meg a Plural FC-t.

Az Oldsmobile-nak viszont volt még halovány esélye, ha nagyarányú győzelmet ér el, a Plural viszont nagy különbségű vereséget szenved a listavezetőtől. Így ezek tudatában meccseltek a csapatok. Meg­lepetés nem született, a kétségtelenül nagyobb játékerőt képviselő „optikusok” biztosan szerezték meg a három pontot.

Időrendben ezek után következett a harmadik helyen álló Plural FC és a fordulóig hibátlan listavezető Build and Job mérkőzése. Szikrázó összecsapásokkal és némi, nem igazán barátkozós szóváltással is tarkított meccsen meglepetésre a pluralosok akarata érvényesült, biztosan nyertek. A lényeg, hogy mindkettő a bajnoki címért folytathatja a következő öt forduló során.

A B csoportban az volt a fő kérdés, hogy ki lesz a harmadik továbbjutó, amire még négy csapatnak volt esélye. A HYAB szállt ki először ebből a sorból, miután kikapott a Bowling Centertől. Majd következett az a mérkőzés, amelyen mindkét csapatnak a saját kezében volt a sorsa.

Nagy izgalmakat tartogatott a csoportzáró.
Fotó: Csabai István

A meccs előtt harmadik Műszolnak a döntetlen is elég volt helyezése megtartásához, a Build Dózernek viszont mindenképp nyernie kellett. Végül óriási csatában egy öngól jelentette a Build Dózer továbbjutását érő találatát. Ehhez azért az is kellett, hogy a Castrum-Ex ne okozzon meglepetést a Gyulatel-Törpök ellen. A kezdés után másfél perccel már nyilvánvalóvá is vált, hogy nemigen lesz meglepetés, két törpös támadás két gólt eredményezett, a meccs pedig nagyarányú Gyulatel-sikerrel zárult.

A vasárnap folytatódó bajnokságba az eddigi eredmények nem számítanak bele, a két csoport első három helyezettjei körmérkőzést vívnak a bajnoki címért, a 4–6. helyezettek pedig a további pozíciókért lépnek pályára.

Az ötödik forduló eredményei

A csoport: Épszigker-Romix–Toporgó 7–2, Danyi Optika–Oldsmobile 4–2, Plural FC–Build and Job 4–1.

B csoport: Bowling Center–HYAB 5–4, Build Dózer–Műszol 4–3, Gyulatel-Törpök–Castrum-Ex 7–1.

Végeredmény

A csoport: 1. Build and Job 12, 2. Épszigker-Romix 10, 3. Plural FC 10, 4. Danyi Optika, 5. Oldsmobile 4, 6. Toporgó 0 pont.

B csoport: 1. Gyulatel-Törpök 15, 2. Bowling Center 12, 3. Build Dózer 5, 4. Műszol 4, 5. Castrum-Ex 4, 6. HYAB 2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában