KOSÁRLABDA

2019.03.16. 07:51

Idegenben játszik a Berény és az Olaj szombaton

Elnyúlik a huszonkettedik forduló a férfibajnokságban, szerdától szombatig rendezik, rendezték a mérkőzéseket. Bár megyénk mindkét csapata idegenben játszik, egyáltalán nem lenne meglepő egyik esetben sem a vendégsiker.

Gutai István

Tóth Ádám (jobbra) és szolnoki társai Pécsett gyarapíthatják győzelmeik számát.

Forrás: kosarsport.hu/Bugány János

Emberi számítás szerint az Olaj kezdi majd az első helyről a felsőházi középszakaszt, ennek bebiztosításához azonban hazai meccseinek behúzása mellett egy idegenbeli siker még kell(het). Furcsának tűnhet, de ezt a vendégsikert éppen a Pécs ellenében húzhatja be viszonylag könnyedén az Olaj, hiszen az alapszakaszban még lesz egy körmendi meccse, valamint egy „Jász Clasico”-ja idegenben.

A legutóbbi Olaj−Pécs meccs horrorisztikus emlékekkel van tele, hiszen a Magyar Kupa győri negyeddöntőjében, a mecsekiek ellen szenvedett súlyos sérülést Kovács Péter és Sztrahinja Milosevics is.

− Az a kupamérkőzés egy nehéz meccs volt, a két sérülés után azért egy kicsit összeroppant a társaság és ott hagytuk a Pécset visszajönni a mérkőzésbe. Úgyhogy ezt most nem szabad megengedni − mondta Vojvoda Dávid, az Olaj csapatkapitánya.

− Otthon nagyon kényelmesen játszanak, jól játszanak. Érzik a pályát, érzik a gyűrűt, sok néző előtt szoktak játszani. Úgyhogy biztos, hogy egy teljesen más mérkőzés lesz. Eddig 2−0 a Péccsel szemben a mérlegünk. Remélem, hogy szombaton meglesz a 3−0 is.

A PVSK–Szolnoki Olaj mérkőzés 18 órakor kezdődik, amelyet az Olaj Tv élőben közvetít.

Tóth Ádám (jobbra) és szolnoki társai Pécsett gyarapíthatják győzelmeik számát.
Fotó: kosarsport.hu/Bugány János

Fél órával később indítja újabb idegenbeli meccsét a Jászberény a Ludovika Campuson, a TF ellen. A múlt heti soproni vizitáció nem csak a 78−67-es vereség miatt lehet fájó, hiszen Sopronban több más csapat is megégette magát.

Ám ez a vereség vezéráldozattal is járt, hiszen Orlando Coleman megsérült. És bár a JKSE több mint elégedett lehet eddigi teljesítményével, nyugodt azonban még nem lehet.

− Nehéz mérkőzést várunk, hiszen a TF nagyon sokat fejlődött a szezon kezdete óta − mondta a klub honlapjának Czirbus József, a berényiek erőcsatára.

− Náluk is négy légiós szerepel, már cseréltek is külföldit, ráadásul minőségire. Mostanában egyre szorosabb meccseket játszanak, legyen bárki is az ellenfél. Fel kell kötnünk a gatyánkat, és nagyon komolyan kell vennünk őket. Orlando Coleman nem tudjuk, hogy mennyi időre dőlt ki, de Djordje Pantelics már pályára léphet.

− Már mi is számolgatunk: ezt a meccset, meg a Szeged elleni hazait mindenképpen be kell húzni, hogy meglegyen a legjobb öt. De akárhány meccsünk van, mindegyiket meg akarjuk nyerni. Ha én sem úszom meg a tippelést, akkor jó védekezéssel szerintem 75−67-re nyerünk. De ez csak egy tipp!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában