LÁBTOLL-LABDA

2019.03.08. 09:56

Négyből négy számot nyertek az újszásziak

Újszászon ranglista- és vb-válogató versennyel kezdték az évet a lábtoll-lab­dázók.

Varga Csaba

Fotó: Berkó Sándor

A hagyományoknak megfelelően, a seregszemle kezdetén adták át 2018 legjobb játé­kosainak és a versenyszámonkénti legjobbaknak a teljesítményüket elismerő szép serlegeket.

Az elmúlt esztendő legjobbjaként Tóth Gábor és Vachal Krisztina kapott díjat. Legjobb ifjúságiként Kanalas Renátó és Vachal Krisztina, legjobb serdülőként Kökény Martin és Diós Letícia, legjobb gyermek versenyzőként Rab Alexander, legjobb szeniorként Tóth Gábor és Polónyi Ágnes állhatott a dobogón.

A díjátadó után megkezdődött a játék. Szép számú mezőny, 16 férfi és 12 női csapatban nem kevesebb mint 96 játékos lépett pályára. Az évkezdés kiválóan sikerült az újszásziaknak. Mind a négy versenyszámot megnyerték, és még két második és három harmadik helyezést is szereztek.

Fotó: Berkó Sándor

Eredmények

Férfiak. Csapatdöntő: Újszászi VVSE (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Tóth Gábor)–Nagykanizsa 2:1.

Egyéni, Elődöntő: Herczeg Gábor–Fehér Zsolt (Pusztaszer) 2:0 (12, 9), Tóth Gábor –Kanalas Renátó (Újszász) 2:0 (12, 16).

Döntő: Tóth Gábor–Herczeg Gábor 2:1 (16, –21, 17).

Az éjfélbe torkolló finálét a fittebb Tóth Gábor nyerte.

Nők . Csapat: Újszász( Farkas Lilla, Győrfi Barbara, Vachal Krisztina)–Cserszegtomaj 2:0.

Egyéniben is két újszászi játékos jutott a fináléba.

Elődöntő: Vachal Krisztina –Lőrincz Bettina (Tápióbicske) 2:0 (11, 21).

Farkas Lilla–Németh Barbara (Pusztaszer) 2:1 (13, –19, –15).

Döntő: Vachal Krisztina–Farkas Lilla 2:1 (12, –20, 15). A technikásabb Vachal Krisztina nehezen nyert a sokat futó, szinte minden labdát elérő Farkas Lilla ellen.

Augusztusban a Párizs melletti Eaubonne-ban rendezik a a világbajnokságot. A sikeres kezdéssel az újszásziak megtették az első lépést a válogatottság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában