ABU-DZABI

2019.03.20. 11:25

Tarolnak a Liget Otthon SE sportolói a 15. Speciális Olimpián

Abu-Dzabiban, a speciális olimpia nyári világjátékokon szerepelnek a szolnoki Liget Otthon SE versenyzői, és eddig négy érmet tudhatnak magukénak.

Varga Balázs

Tóth László (balra) ötpróbában az ezüstérmet szerezte meg.

Forrás: Az esemény Facebook-oldaláról

Az értelmi fogyatékossággal élő emberek nemzetközi csúcseseményét, a 2019. évi speciális olimpia nyári világjátékokat – mely sportrendezvényt négyévente tartanak, akár a hagyományos nyári vagy téli olimpiát – az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban március 14. és 21. között rendezik meg.

A világversenyen népes magyar küldöttség vesz részt, köztük több szolnoki sportolóval, akik a Liget Otthon SE versenyzőiként képviselik hazánkat.

Közéjük tartozik Rénes Márta is, aki eddig a legsikeresebb a megyebeli indulók közül, mivel bowlingosként két versenyszámban is érmet szerzett már. Egyesben a belga Katrien van der Vloet, valamint a japán Toda Akari mögött a bronzmedált gyűjtötte be, míg kedden vegyes párosban Nagy András oldalán a dobogó legfelső fokára léphetett fel, miután egy szudáni és egy iraki kettőst megelőzve – előbbit mindössze öt ponttal – az első helyen végeztek.

Borszéki Péter ugyanebben a sportágban indult a világjátékokon, és nem kevésbé sikeres versenyzésen van túl, mivel Wendler Csaba párjaként aranyérmet akasztottak a nyakába, miután köröket vertek dán és izraeli vetélytársaikra egyesített párosban.

A másik két szolnoki versenyzővel ellentétben Tóth László ötpróbában állt rajthoz, és ezüstérmet szerzett. A 36 esztendős atléta a többnapos vetélkedés során 100 méteres síkfutásban 13,18 másodperc alatt teljesítette a távot, 400 méteren 1:03,83-as időt futott, magasugrásban átvitte az 1,69 méteres lécet, távolugrásban 5,03 méteren érkezett a homokkal teli gödörbe, míg súlylökésben 10,67 méterre hajította el a szert, így összesítésben a második helyen végzett egyesült államokbeli ellenlábasa mögött.

Tóth László (balra) ötpróbában az ezüstérmet szerezte meg.
Fotó: Az esemény Facebook-oldaláról

A magyar csapat négy versenynap után huszonhárom aranyérmet, tizenhét ezüstöt és nyolc bronzot szerzett, emellett tizenkét negyedik, négy ötödik és egy hatodik helyet is begyűjtöttek a honi sportolók – mivel több keddi versenyszám lapzártánk után ért véget, így azokat nem számoltuk bele –, és a tizenötödik alkalommal megrendezett világjátékokon csütörtökig gyarapíthatják a medálok és a pontszerző helyek számát, illetve öregbíthetik hazánk hírnevét a Közel-Keleten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában