Kajak-kenu

2019.05.11. 08:01

Szolnokon rendezik a rangsorolót

Idén Szeged ad otthont a világbajnokságnak, ami egyben kvalifikációs viadal is lesz a jövő évi tokiói olimpiára.

Varga Csaba

Katrinecz Rita (balra) több számban is vízre teszi hajóját.

Fotó: Fodor Orsolya

Szegedre viszont Szolnokon keresztül vezet majd a versenyzők útja, ugyanis Holt-Tisza-parti pályán rendezik meg mindkét válogatót, május 24–26., valamint június 18–21. között. Mindezeket megelőzve, ma és holnap az úgynevezett rangsoroló versenyen áll rajthoz a honi mezőny színe-java Szolnokon.

– Az itt elért eredmények még nem a végleges képet fogják mutatni, de már csúcsforma közeli állapotban állnak oda a versenyzők, akik felmérhetik, hogy egymáshoz képest hol tartanak – mondta korábban a Szolnokon rendezendő rangsorolóról Boros Gergely honi szövetség szakmai igazgatója.

Olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok is neveztek, közük vízre teszik hajóikat a Szolnoki KKK versenyzői is.

Mint azt Hadvina Gergely vezetőedző elmondta, jól sikerült a felkészülésük, kora tavasszal többek között közel egy hónapon át Portugáliában gyűjtötték az erőt az évadra. – Kemény munkát végzett csapatunk – nyilatkozta hírportálunknak a szakember.

Katrinecz Rita (balra) több számban is vízre teszi hajóját.
Fotós: Fodor Orsolya

– Fáradtak a versenyzőink, úgyhogy nem a mostani regattán, hanem a két múlva esedékes első válogatón kell majd jó formában versenyezniük. Mint megtudtuk a sportág hazai krémje leadta nevezését, de lesznek olyanok, akik csak az utolsó pillanatban fognak dönteni az indulásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában