Elismerés

2019.05.14. 16:10

Urbán Lajos rangos elismerést kapott

Kásler Miklós miniszter a Magyar Sport Napja alkalmából tartott ünnepségen díjakat, elismerő okleveleket és a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjakat is adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral. Bay Béla-díjat vehetett át kiemelkedő edzői tevékenysége, nevelő-oktató munkája, valamint edzői életműve elismeréseként Urbán Lajos, a Szolnoki Dózsa Vízilabda Club mesteredzője.

Varga Csaba

Urbán Lajos a díjjal.

Forrás: waterpolo.hu/Szaka József

Urbán Lajos 1944. augusztus 28-án született Püspökladányban. Játékosként tagja volt a Szolnoki Dózsa 1964-es magyar bajnok csapatának. Játékos pályafutása során 231 első osztályú mérkőzésen 248 találatot jegyzett, 1970-ben gólkirályi címig jutott a bajnokságban.

Közben elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, valamint a Testnevelési Főiskola vízilabda szakedző képzését. 1975 őszén vette át a Szolnoki Dózsa felnőtt vízilabdacsapatának irányítását, majd 1976-tól az utánpótlás csapat vezetéséért felelt, később klubvezetői pozíciót is betöltött.

Szövetségi edzőként 1979 és 1993 között az utánpótlás-válogatottaknál sok szép sikert ért el együtteseivel, többek között kétszer nyert ifjúsági Európa-bajnokságot, valamint junior világbajnoki ezüst- és bronzérmet is szerzett.

Urbán Lajos a díjjal.
Forrás: waterpolo.hu/Szaka József

Edzői tevékenysége elismeréseként 1991-ben vízilabda-mesteredző címben részesült. Ceglédi edzői kitérőt követően 2000-ben ismét a Szolnoki Dózsa szakvezetője lett, a felnőtt mellett az utánpótlás csapatokat is irányította. 2004 óta már csak az utánpótlás csapatok edzéséért felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában